2e dag Osoyoos

Door Theo en José - 07-06-2022 01:18

Maandag, 6 juni 2022

Vroeg opgestaan. De dag begint met volop zonneschijn. De supergrote camping is prachtig gelegen aan de Osoyoos Lake. We hebben een klein probleem. Gisteren wilden we muntjes halen voor de douche maar konden niet betalen met de creditcard. Klein geld hadden we niet en de geldautomaat bij de receptie was kapot. We zouden naar het stadje moeten gaan om geld te pinnen maar dat is zeker 5 km hiervandaan. Maar ik heb meestal wel een oplossing. We hebben ons maar gewassen zoals ik dat lang geleden in Indonesië heb gedaan. Een volle emmer warm water bij het toiletgebouw gehaald, beker mee en zo naar de doucheruimte. Prima oplossing. En omdat ik zo vroeg was liep er al een antilope over de weg. Heel apart. En gisteren, dat was best link, stond er een aan de kant van de Highway. Dat was wel ff schrikken. We gaan nu een mooie wandeling maken. 14.15 u. Net terug van een schitterende wandeling. Genoten van de supermooie omgeving. Een kleine verassing. Ik stond weer oog in oog met een antilope. Ze keer mij aan en roef weg was ze. Ook een kleine slang heeft ons pad gekruist. Wat hoger gelegen ligt een prachtig aangelegd resort. Zie foto's. Vast een duur vakantieverblijf want het zag er allemaal zo luxe uit. Ik heb daar wel in een wine-spirit centre nog een mooi Christmas-collectersitem gescoord. Een mooie kerstbal met afbeeldingen van Inukshuk ( zgn. Steenmannetjes) erop. Vroeger stonden deze steenmannetjes in het land om elkaar de weg te wijzen. Ik heb nu al diverse mooie kerstitems uit diverse landen. En op de vraag van Stef of de benzine hier duur is, 2.18,9 dollar per liter. Per gebied scheelt het ongeveer 3 cent. Morgen verder.

 

Reacties

Frans Span 07-06-2022 08:28 {{button-62458}}

Dat douchen hoeft geen probleem te zijn. ik douch vaak koud en dat is heerlijk.Frans denkt daar anders over.Die antilope lijkt me prachtig.Het slangetje lijkt me minder.Lieve groet Elly.

John en Marij 07-06-2022 09:26 {{button-62462}}

Wildspotten hoort er ook bij. Nu de beren nog.

Margriet Buijs 07-06-2022 09:47 {{button-62465}}

Hoi hoi, is zwemmen in het meer ook geen optie om je te wassen? Dat zie je vaak in films 🤣🤣. En dan nog n dansje erbij zoals in Dirty Dancing 😉😉. Leuk al die dieren die je ontmoet. Beren nog niet gezien? Die zijn daar ook.
Have fun! ( oh ja, pap hou ik op de hoogte, die kan de kleine lettertjes niet meer goed lezen.)

Jos 07-06-2022 12:21 {{button-62476}}

Klinkt als ouderwets Frankrijk daar was het ook vaak creatief zoeken naar mogelijkheden en kwamen we tijdens een wandeling ook een slang tegen. Hebben jullie geen douch in de camper? veel plezier nog. grt uit Abbekerk

Hans en Annette 07-06-2022 13:19 {{button-62480}}

Mooi is de natuur daar in Osoyoo. Op de site https://www.desert.org/fauna-gallery zag ik allerlei dieren die je daar bij jullie kan tegenkomen. Prachtig! Kijk wel goed uit voor de rattlesnakes tijdens jullie wandelingen. Groetjes...

sjef potters 09-06-2022 09:52 {{button-62550}}

Wat een schitterend beeld van de Indiaan op zijn paard! en dat tegen die achtergrond van bergen, blauwe lucht en wolken. iets voor de kunstschilders onder ons, haha. Maar goed, de benzine is daar dus ook niet goedkoop. Zag op de kaart Fort Steele. We zijn er 20 jaar geleden eens geweest. Bijzondere, inspirerende plek.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan