Nevada City en Virginia City

Door Theo en José - 18-06-2022 04:59

17 juni 2022; opgestaan om 6.45 u. Vandaag hebben we besloten als alternatief voor het niet kunnen bezoeken van het Yellowstone Park naar Nevada City en Virginia City te gaan. Wel 140 km rijden. Alles op de camping weer afkoppelen en op pad. Het was een beetje somber weer maar al gauw brak de zon door en werd het een stralende warme dag. Het voordeel van "je huis" bij je te hebben is dat je je gewoon kunt omkleden als het te warm wordt. Zo gezegd zo gedaan. Het oude westen herleeft in de Ghost Towns van Nevada City en Virginia City. Deze plaatsen zijn veel gebruikt voor filmopnamen. Het is maar 3 maanden per jaar open. In Nevada City staan heel veel houten gebouwen vol overblijfselen uit de Gold Rush. Ik heb een aantal foto's gemaakt. Hopelijk krijgen jullie ze binnenkort te zien. Het lukt hier maar moeilijk met de meestal slechte WiFi. Ondanks de eigen WiFi van Theo. Mijn verhaal gaat nog weg maar foto's is toch wat anders. Het was heel leuk om daar rond te lopen. Je krijgt wel een idee hoe ze daar toen leefden want ieder  houten gebouw was wel ingericht met spullen uit die tijd. Er was een kapper, kruidenierswinkel, bar/saloon enz. We hebben er aardig wat tijd doorgebracht want het was de moeite waard. We stonden heel fijn geparkeerd op een grote parkeerplaats en daarom heb ik daar maar meteen gekookt. Had al eea voorbereid en we hebben dus even lekker rustig gegeten. Tot slot hebben we nog een treinritje gemaakt met de Alder Gluch train van de Virginia  City Shortline Railroad. De trein met diesellocomotiefje rijd tussen Virginia City en Nevada City. Het was een spoorwegknooppunt voor de mijnwerkers die in de goudmijn werkten. Om half 5 weer terug naar de camping. Het is dan toch nog anderhalf uur rijden. En deze keer heeft Theo alleen gereden want er stond een verschrikkelijke harde wind. Hij moest de camper goed in bedwang houden. En dat is toch vermoeiend over zo'n lange rit. En ja, alles rammelde en piepte en kraakte weer. Je hoeft er geen muziekje bij aan te zetten. Ha ha. Morgen verder.

 

 

Reacties

John en Marij 18-06-2022 09:21 {{button-62948}}

Jammer van het gemiste park. Maar brengt dus onverwachte nieuwe avonturen terug. Het er zijn is toch al een groot deel van de pret.

John en Marij 18-06-2022 09:37 {{button-62951}}

Ik was iets te snel op Google map. Dacht dat is een grote sprong bijna 1000 miles. Maar bij verder speuren bleken zowel Nevada city als Virginia city meerdere keren te bestaan. Jullie zitten dus toch in Montana ha ha.

Monique 18-06-2022 10:38 {{button-62954}}

Ik geniet enorm mee met jullie avonturen. En realiseer dat het daar een totaal andere wereld is dan hier in Nederland. En dat allemaal op 1 wereldbol. Ongelooflijk
En welke invloed dit heeft op WiFi bereik!

Frans Span 18-06-2022 13:10 {{button-62960}}

Mooi dat jullie een alernatief vonden.En bedankt Theo voor de felicitaties.Het was te warm om veel bezoek te ontvangen dus hebben we het gevierd met onze kleinkinderen en het was een super dag.

sjef potters 20-06-2022 10:41 {{button-63033}}

Loop een beetje achter met lezen, sorry. Virginia City! als dat geen cowboy en indianensfeer oproept weet ik het ook niet meer. Vanuit de Eeuwige Jachtvelden hoor ik Winnetou en Old Shatterhand me toe spreken.
Geweldig. Yellowstone komt nog wel een keer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan