7-6 Golden 8-6 Radium Hot Springs

Door Wendy & Marco - 09-06-2008 03:15 Daar zijn we weer beste computer--scherm-kijk-lezers (met de stem van meneer De Uil).

We zijn vandaag aangekomen in Raduim Hot Spring (The Canyon Rv Resort On Sinclear Creek). Op 7-6 vrijdag, zijn we van Revelstoke vertrokken via Highway 1 naar Golden, waar we weer een nacht zouden verblijven. Onderweg veel kleine stops gehad:
- Skunk Cabbage Trial, een mooie wandeling over houte flonders door een soort moerasachtig gebied vol met bomen, grassen en reuze kroppen sla. Hiertussen leven veel vogels, dus tijdens de wandeling genoeg te zien en te horen.
- Giant Cedar Trial, ook zeker de moeite waard. Een korte wandeling langs enorme Cedar-bomen. Sommige stonden daar al 500 jaar en waren echt ENORM
- Hemlock Grove Trial, korte wandeling over houte flonders, maar als je de eerste 2 hebt gehad is het leuk om even de benen te strekken. Wel leuke grond eekhoorntjes gezien!

- Roger Pass, hier hebben we even wat gedronken met uitzicht op de Roger. 
Vervolgens waren we de 2 nationaal parken Mount Revelstoke en Glacier gepasseerd en gingen we richting Golden. Daar kwamen we op een echte "back to nature" camping! (Golden Eco Advenure Ranch in Nicholson/Golden) We lieten ons registreren en kregen daarna direkt een papiertje in ons handen gedrukt met daarop de mededeling dat er elanden, herten, beren en .........poema's rondliepen en dat wanneer we gingen wandelen, vooral veeeeeeeel lawaai moesten maken en met min 4 pers op pad moesten gaan.......juist. Daar stonden wij dus tussen! Omdat wij maar met 2 personen zijn, toch moed verzameld voor 4 pers. en een korte wandeling in de omgeving gemaakt.
Zo'n wandeling is iedere keer weer dubbel; je moet veel lawaai maken, want anders kan de beer en poema niet op tijd voor je weg lopen, maar de rest van de diertjes schrikken ook zo van je dat je die ook niet te zien krijgt...........
Deze nacht zijn we niet gewekt door snuffelende poema's of krabbelende beren.

De volgende ochtend onze trip vervolgd richting Radium Hotsprings. We kwamen langs het schitterende Columbia Wetlands. Echt enorm mooi! Een rivier met aan de kant bomen die ook in het water staan en grasland dat half onder water staat....(volgen jullie het nog??) Nou in ieder geval errug mooi. Hier hebben we ook DE AREND gespot!!! Hij staat op onze camera!!.
In Hot Spring hebben we een schitterende kloof wandeling gemaakt (Canyon Sinclear Creek) van 2 uur. Voordat we deze toch begonnen werden we weer bij het Visitor Centre gewaarschuwd voor beren die in de omgeving rondliepen. Wij gaven nochelant het antwoord dat we daar bekend mee waren, maar ondertussen namen we in ons hoofd de beren tips weer even snel door: loop rustig weg als je een beer ziet en praat op kalmerende toon, valt hij je aan ga dan dood liggen, blijft de aanval meer dan 2 minuten duren vecht dan terug....(juist ja alsof we met een klokje op de grond voor dood gaan liggen " Heee meneer beer, je 2 minuten zijn nu om, nu is het mijn beurt. )
We kwamen onderweg ook nog een waarschuwing tegen dat er een moeder beer rondliep met 3 jongen! Schattig he, maar ik denk dat moeder beer minder schattig is......

Wij dus deze gevaarlijke tocht ondernomen. We waren wat dapperder dan de laatste wandeling in het wild en Opwekking bleef achterwegen. Wel hebben we op luide toon echt honderd uit gel... ehe gesproken. Ik wist niet dat je in 2 uur tijd zoveel onzin bij elkaar kan verzinnen om toch maar de beren op een afstand te houden. En........onderweg geen beren gezien, dus we denken dat de beren het gesprek ook grote onzin vonden. Het heeft in ieder geval hun interesse niet gewekt!
We vermoeden dat we aan het eind van de reis ware beren ontwijkers zullen zijn, die stoer door de ruige leef omgeving van de beer durven te lopen!

Nu even een korte onderbreking voor de reclame:
IN DE AANBIEDING
Ben jij dit verslagje aan het lezen en ga jij na 25-6 ook richting West Canada. Ben jij zo aangestoken dat jij ook de Nationale Parken gaat bezoeken? Zul je minstens 9 dagen in deze parken verblijven? Dan heb jij een Jaarpas nodig. Deze hebben wij......en jij mag hem overkopen voor de helft.....(het was 136 dollar)
Mail snel naar vd.laan@live.nl

Zo dit was weer het einde van onze nieuwsflits. Tot onze volgende internet stop maar weer!Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan