22-6 Victoria

Door Wendy & Marco - 23-06-2008 18:51

Vandaag weer om 7.00 uur vertrokken om vervolgens weer 7 uur in de auto te zitten op weg naar Victoria. Het was prima weer, 21 graden zonnetje met wat wolkjes. Onderweg gestopt bij Chemainuswaar in het stadje muurschilderingen waren. Mooie schilderingen. Daar even rondgelopen en wat souveniertjes gekocht.  Vervolgens een stop bij een klein plaatsje verderop Duncan, die bekend staat om de totumpalen. Wat minder bedrijvig dan het vorige plaatsje en wat minder spectaculair, maar wel grappig om even te stoppen.
Vervolgens door gereden naar Victoria. Eerst even een stop bij het strand van Sydney gemaakt om nog van het mooie weer te genieten en daarna op zoek naar de camping. Een camping aan het strand (Oceanside RV Resort. aan Hw 17). Prima verzorgde camping, maar geen spectaculaire plekjes. De plaatsen op een RV camping zijn meestal ingericht voor de grote touringbussen en bestaan uit grote grind plekken waar je de camper op kwijt kan. 
Na ingecheckt te hebben werden we door een duits-stel geïnformeerd over "wale watching" Zij gingen vanmiddag om 17.00 uur al. Besloten van dezelfde organisatie gebruik te maken voor de volgende dag. Toen we belde voor een reservering werden we overgehaald om vanmiddag nog mee te gaan, want "het was een erg mooie avond om walvissen te gaan zien" wij hadden nog een half uur, dus snel in ons campertje gesprongen en tegen alle planning in deze dag nog gaan Wale Watchen. Het was een trip van 3 uur. We hadden de pech dat de orca's een uur varen van de kust aanwezig waren, dus we konden nog maar een uur genieten van de orca's (en dat ging snelllllll!) Helaas mochten we niet dicht bij de orca's komen ter bescherming van de beestjes. Het was ook duidelijk een commerciële organisatie (in tegen stelling tot het bedrijven van Garry. Je merkt wel dat Garry er een fan bij heeft..) Je vaart met een enorme snelheid naar de orca's. Je stopt bij de orca's vanaf een aardige afstand en dan ga je weer met een grote snelheid terug naar de kust. Geen stop voor zeehondjes of andere beestjes. Wel even een mini stop gehad voor dolfijntjes, maar dat was het dan ook. Wil je orca's gaan zien? Doe dat dan gewoon in juli in CampbellRiver bij Garry. Heb je meer waar voor je geld!
De orca's waren wel enorm spectaculair ondanks de afstand die we tot de beestjes hadden. een paar flitsen vast kunnen leggen. Om 21.00 uur dan eindelijk op ons plekje op de camping en heerlijk gedroomd van springende orca's. We blijven hier voor 2 nachten.   

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan