Monument Valley

Door De Ankertjes - A long time ago Woensdag 30 juli
Vanmorgen zijn we om kwart over 9 vertrokken uit Capitol Reef, we hadden allemaal lekker geslapen deze keer dus het was niet erg om op tijd op te staan.
Via het National Park zijn we vertrokken richting Monument Valley, onderweg in het Park zijn we nog even gestopt bij een prachtige waterval.
Via Highway 163 zijn we richting Monument Valley gereden, beroemd om zijn zandsteenrotsen en tafelbergen. Het was weer een zeer indrukwekkende rit en zeer de moeite waard  alleen al om er doorheen te rijden. Hollywood gebruikt dit sinds 1930 als achtergrond voor honderden films.
Het is een enorm Nevajo reservaat, de Nevajo's kwamen hier in de 15e eeuw en hun spirituele centrum is Canyon de Chelly. Er valt hier maar 25 cm regen per jaar.
De Nevajo vrouwen staan bekend als de beste wevers van het zuidwesten, soms zijn ze er maanden mee bezig, ze gebruiken de natuurlijke kleuren van het land en voegen dan vaak een speciale lijn toe om hun geest niet in het tapijt gevangen te zetten.
De camping wordt ook beheerd door Indianen. Toen we goed en wel geinstalleerd waren bleek er te weinig waterdruk te zijn en geen internetontvangst.
We konden een andere plaats nemen, dit was wel aangenaam aangezien we ook in de camper wilden douchen. Het plan was om weer ouderwets pancakes te bakken, bij 1 van de eerste supermarkten hadden we de pakken al herkend. Dit bakken werd natuurlijk niets want alles bakte aan. Nog een poging gedaan om er dan maar Kaiserschmarrn van te maken maar zelfs dit werkt niet. Na nog een poging met een pan van de buren hebben we het opgegeven en houtskool en vlees gehaald in de winkel.
Dan maar bbq-en want dan konden we de ingeslagen macaroni voor morgen houden, ja het is toch een beetje pionieren. Het is hier behoorlijk warm dus de AC draait op volle toeren, het ziet er naar uit  
dat hij vannacht ook aan zal blijven. Morgen gaan we vroeg op pad want we hebben een toer geboekt om per Jeep met een Indiaan de omgeving te gaan verkennen.
Morgen volgen er dan ook weer wat foto's. 
Liefs van de Ankertjes
http://picasaweb.google.nl/DeAnkertjes/FotoSUSA?authkey=J7JfiGrZFnc
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan