Dag 22+23

Door Douma / Moret - 25-08-2008 04:36
Dag 22; zaterdag 23 augustus 2008. Doel: strand. Afstand: 180 km.
Weer is het in de ochtend bewolkt en na enkele uren wordt het stralend zonnig, zij het metnog eenfrisse wind. Wij nemen aan dat elke dag het zo zal zijn en dat het een soort vochtvorming is van af de oceaan, wat zich ’s-nachts gaat vormen. In de avond wordt het al snel koel, zodat binnenzitten behaaglijker is.                                                                                                                                      Wij gaan naar de kust en nemen de HW nr.1, “de Pacific Coast HW ” vanaf Huntington Beach tot aan Long Beach. Het is een prachtige route met gezellige plaatsen, waar het toerisme welig groeit en de stranden geliefd zijn om te zonnen en te zwemmen. Op afstand zien we bij Long Beach de Queen Mary al liggen en gaan daar als eerste heen. We nemen geen kaartjes om de boot te bezichtigen, want wij vinden de entree als Nederlanders te hoog!                                                                                                                    Daarna besluiten we in de omgeving van Sunset Beach te gaan eten, zonnen en zwemmen.
Onze laatste avond in L.A. sluiten we weer af met een mooi vuurwerk van Disneyland.
Dag 23; zondag 24 augustus 2008. Doel: Na de kerk via Venice Beach en Sante Monica Boulevard naar Malibu. Reisafstand: 200 km.
We gaan naar de kerk, nu niet via de TV te beluisteren, maar in levende lijve!                                  De pilonnen staan al op de weg om het verkeer te regelen en we zien 2 mini shuttles om mensen vanaf het grote parkeer terrein te brengen in de glazen kerk, hoewel je dat van binnenuit niet zou zeggen, omdat de metalen constructie de overhand heeft.
Het orgel speelt een kwartier voor de dienst en daar genieten we van.Het thema van deze dienst in een serie van 3 en heeft als titel: “God’s people care plan”; er is een 23 tallig koor, dat doorgaat voor wel 100 zangers, zo massaal klinkt dat. Er is weinig samenzang en dat missen we in zo’n grote kerk van 3000 zitplaatsen. Vanwege de vakantieperiode zijn er slechts ( geschat) 1000 kerkgangers, waar onder veel voor de 1e keer. Eén onderdeel van de liturgie mag niet onvermeld blijven en dat is een vocaliste, die geweldig mooi zong onder begeleiding van een combo. De preek wordt geleverd door een zekere Jim Poit, die de hele serie voor zijn rekening nam. De tekst is uit Markus 4. Hij schetst ons dat wij uit de bijbel moeten lezen, dat we ons richten moeten op God en zelf onze missionaire taak moeten verstaan!
De middag hebben we op en rondom het strand doorgebracht van Venice Beach. Eerst even iets wat ik over Venice Beach heb gelezen:
“Iets ten zuiden van Santa Monica ligt Venice, wereldberoemd door Venice Beach en de daarbij behorende boulevard. Venice Beach is het strand voor de ijdeltuiten. Nog steeds komen er veel beroemdheden, en op dit strand zijn ontzettend veel filmscènes opgenomen. De mannen kun je stoer zien doen op de vele basketball courts en de dames kun je zien op de beachvolleyball courts. Ook is er een gedeelte wat toepasselijk ‘Muscle Beach” wordt genoemd vanwege de mannen die daar met behulp van allerlei fitness apparaten laten zien hoe geweldig ze zijn. In diverse films en TV series is dit gedeelte van Venice Beach aan bod gekomen. Ook beroemde scènes waarin je een lieftallige dame in een iets te strak broekje op rollerblades voorbij ziet komen is vaak opgenomen op de boulevards van Venice Beach. Op de boulevard vindt je vaak vele verkopers die hun (veelal zelfgemaakte) kunst proberen te slijten, evenals een verscheidenheid aan straatartiesten.” En dat is allemaal waar, maar als je met de ogen van de boulevards van Scheveningen, Katwijk en Kijkduin deze plaats ingaat dan komt de ontgoocheling. Het is een boulevard van 5 meter breed, dat zich later verbreedt tot 15 meter, met aan één rij van winkeltjes die heel sterk doen denken aan de vlooienmarkt in Beverwijk met eenzelfde publiek. Hier is zeker 2/3 deel van het publiek “Latino’s”. Wij noemen ze anders in Beverwijk……        We zetten de reis voort via de Santa Monica Boulevard en gaan een camping zoeken in Malibu dat ook aan de kustweg ligt..
Op een mooie hoog gelegen terrassen camping hebben wij een prachtig uitzicht over de Pacific Ocean.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan