Zion en Grand Canyon

Door Jos Wilmot - A long time ago Hallo allemaal, wij zijn weer in een gebied waar we verbinding hebben, dus hier weer een berichtje van ons. Wij zijn na Bryce naar Zion N.P. gereden en konden daar met moeite een plekje vinden op de campsite. Het was beredruk en er zijn toch ruim 100 plaatsen daar. Voor we op de campsite kwamen moesten we eerst door een tunnel. Omdat onze camper zo groot is moest het verkeer aan de andere kant wachten tot wij erdoor heen waren.
Eenmaal door de tunnel en ook ervoor rijd je over een echt waanzinnig mooie route. De campsite ligt tussen allemaal bomen en er rijdt de hele dag een shuttle heen en weer door het park. Je kunt erop en eraf bij alle mooie plekken. Dus dat zijn we gaan doen en hebben er enorm van genoten. Ook nog wezen eten in Springdale waar ook een shuttle naar toe rijdt.
Bas ging even spelen met regenkokers daar in een van de shops, krijgen we toch een onweersbui en hevige regen over ons heen! Niet te geloven. Moesten wel een half uur schuilen. Op een gegeven ogenblik toch maar ff snel destraat over gestoken naar een gezellig restaurantje en daar lekker zitten eten. De jongens namen als dessert een brownie met ijs en room, gigantisch!
De volgende dag zijn we doorgereden naar Grand Canyon North Rim. Daar hebben Bas, Yolanda en Jos een rit gemaakt van 3 uur met muilezels. Zij hebben hier van genoten. Ik ben lekker bij de camper gebleven. Een paard is alleen maar leuk in de verte wat mij betreft.
Van de North Rim zijn we gisteren doorgereden naar de South Rim. Onderweg bij diverse Indianen stalletjes gestopt en wat souvenirs gekocht. Daarna door naar de campsite, waar we een mooi plekje vonden. In de avond een snack genuttigd en gaan kijken naar de zonsondergang. Was mooi, maar niet zo spectaculair als we hadden gehoopt.
Daarna nog een paar spelletjes triominos en daarna naar bed. Vanmorgen was het prachtig weer en zijn we met de camper naar een parkeerplaats gereden waarvandaan we met de shuttle bus verder het park zijn in gegaan. Gaat het me toch regenen en onweren. Niet mooi meer. De tempratuur is gelijk zo'n 10 graden gezakt, dus we zien enigszins blauw nu. Hebben net even een tosti gegeten en gaan zo nog maar even met de shuttle bus bij een uitzichtpunt kijken, moet je anders nietwaar.
Nou luitjes, dat was het weer. Als jullie even niets van ons horen komt dat omdat we geen stroom hebben. Ook is het zo dat we al een paar dagen op park campsites staan, die hebben geen douches. Afzien!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!