5 augustus

Door Ted Ober - A long time ago

Op tijd de camper inleveren, maar waar vindt ik LPG om de LPG tank af te vullen. Het  beoogde tankstation heeft een probleem met de tankinstallatie. Gelukkig is er volgens de eigenaar van de betreffende RV site nog een tankstation een 5-tal mijl verderop wat ook LPG levert.

Nog net op tijd kom ik bij de Camperorganisatie aan. Na de check overleg ik de rekening van olievervanging in Kingman. En toen begon de ellende. Volgens de manager was een olievervanging helemaal niet nodig. Er was net nieuwe Olie ingedaan voor het leveren van de camper, en nu hadden we het milieu onnodig belast en de organisatie op kosten gejaagd dus wij kregen de kosten niet vergoed. De Olie had pas bij 20000 mijl vervangen hoeven worden.

En toen heb ik iets gedaan wat ik normaliter niet snel zal doen maar ik was zo geërderd door het optreden van de manager in kwestie dat ik pontificaal op de balie ben gaan zitten met de mededeling dat ik daar pas weer afging als ik mijn onkosten vergoed kreeg.

In eerste instantie was de man onvermurwbaar ondanks dat ik hem herhaaldelijk heb gewezen op de verplichtingen in het contract (per 5000 mijl moest de olie vervangen worden, en uitsluitend bij reparaties boven de 50 dollar moest vooraf worden overlegd per telefoon). Volgens hem was dit allemaal 'contradiction' en hadden wij onjuist gehandeld. Hij had dit in al die 16 jaar dat hij er werkte nog niet meegemaakt. Dat zal wel....

Ik had enkele dagen ervoor nog heel goed naar de betreffende passage in het contract gekeken en de was ervan overtuigd dat ik dit juist had geintepreteerd. En wees hem nogmaals op de gewraakte passage en vroeg hem mij het contract opnieuw te tonen om zijn gelijk te bewijzen.  Ineens sloeg hij 'deels' om. Hij was bereid de helft te vergoeden. Waarom slechts de helft? Ik bleef erbij dat als zij de olie indicator hadden gereset ik echt niet op het lumineuze idee was gekomen om tijdens mijn vakantie 'for fun' de olie te laten vervangen. Een sticker op een onzichtbare plaats op een deurstijl is voor mij minder maatgevend dan een indicator in het dashboard. Als ik met een kipperende idicator was doorgereden en de boel was in de soep gelopen had men mij dan niet aansprakelijk gesteld? Natuurlijk wel was daarop het antwoord. I rest my case antwoordde ik daarop....

Fernanda gooide nog iets meer spreekwoordelijke olie op het vuur door aan te geven dit desnoods aan een advocaat voor te leggen...

Echt tot op dit moment snap ik niet wat de man bezielde. We hadden de camper op tijd ingeleverd. Keurig schoongemaakt. Alles afgevuld. Zelfs de LPG tank waarvan niet werd vermeld dat dit moest (maar ik had hem tenslotte ook vol meegekregen en vond dit wel zo netjes) 650 mijl minder gereden dan ingekocht (geen restitutie hiervoor gevraagd), niet gezeurd over verloren tijd door het zoeken naar een geschikte garage om de olie en het filter te kunnen laten vervangen, en ik heb mij exact tot op de letter nauwkeurig aan het contract gehouden. Het uiteindelijk toch restitueren van het volledige bedrag door hem bevestigd mijns inziens toch ons gelijk. Maar hij heeft nu wel voor elkaar dat ik nimmer bij die organisatie nog een Camper zal huren, ondanks dat ik heel tevreden was over het geleverde (zeker als ik het vergelijk met wat ik van andere mensen heb gehoord over hun camper en de toestand hiervan).

Chapeau, hoe jaag ik een klant weg les 1....

Via de BART weer teruggegaan naar het hotel waar we de erste 2 nachten hebben doorgebracht en San Francisco weer ingedoken. Wat een Wereldstad. Langs het Orpheum theater lopende kregen we het lumineuze idee om nog een voorstellinkje mee te pikken.

Wicked is een Musical (sprookje voor volwassenen) over de heksen van Oz en wat zich voor en tijdens de komst van Dorothy in OZ feitelijk afspeelde. Kostelijk, kleinschaliger dan the phantom, maar minstens zulke goede acteurs.
 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!