22-07-2009

Door Familie van Heeren - 26-07-2009 19:37
22/07
1.      Verschrikkelijk vroeg opgestaan (om 4:45 uur al!!) om op tijd (5:30 uur) bij de boot te kunnen zijn voor het inschepen.
2.      Het inschepen gebeurt op een zeer langzame en paranoïde manier. Allereerst worden alle paspoorten gecontroleerd en worden de laatste voertuig checks gedaan (LPG uit en dergelijke) om vervolgens door te rijden naar de inscheep banen. De boot wordt per baan geladen en wanneer de baan mag inschepen wordt er nogmaals een paspoort controle gedaan.  Enfin 2 uur later eindelijk op die schuit en afvaart om 7:30 uur.
3.      Onderweg zijn er , naast het geweldige landschap, verschillende interessante punten waar de boot langs vaart. Zo is er het Grenville Channel, dit is een nauw natuurlijk kanaal tussen bergen van 500 tot 1100 meter hoog. Op het smalste punt is het nog geen500 meter breed maar toch ruim 500 meter diep, waar zo nu en dan elanden en rendieren 70 km door het kanaal zwemmen.
4.      5 uur in de tocht komen we het verlaten plaatsje Butedale tegen. Dit was vroeger een vissers, houthakkers en mijn dorp waar op zijn hoogtepunt een populatie had van 400 mensen in de zomer.
5.      Een halfuur later komen we de schoorsteen ruines van Swanson Bay tegen, hier heeft een sulfide pulp molen gestaan. De molen werd in 1918 verlaten en het postkantoor pas in 1943.
6.      Het in 1907 gevestigde pittoreske Boat Bluff heeft een vuurtoren, waarvan het licht op ruim 30 km ver te zien is.
7.      Na 10 uur op de boot kwamen we langs een welvarend vissers en houdhakkers dorpje, Bella Bella genaamd. Op het cultureel centrum zien wij hier een adelaars hoofd staan. Allemaal leuk en aardig, maar het dorp met de groene daken aan de overkant van de baai vinden wij veel leuker.
8.      De reis vervolgt zich richting Namu, maar door het regelmatig opduiken van walvissen hebben we dit Wirlwind-dorp gemist.
9.      Om 11 uur komen we aan in Port Hardy en in het donker zoeken wij onze weg naar de Quatse River Campground, waar wij net voor de drukte aankwamen. Reservering bevestigen, camper plaatsen en na nog een laatste drankje liggen we om 12 uur op bed.
10.    Morgen naar Parksville aan het strand.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan