Het rijden in Amerika

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Even iets vertellen over onze ervaring met het verkeer in the USA.

Het is over het algemeen niet zo druk als in NL, maar een aantal verkeersregels zijn toch iets anders. De snelheidsbeperkingen worden goed aangegeven en men houdt zich er goed aan. Alleen de trucks mogen ook net zo snel rijden als de personenauto's, dus menigmaal worden we zowel rechts, als links ingehaald door deze trucks bij snelheden van over de 70 mile.(112 km) Met beide handen goed aan het stuur komt het wel goed.

Campers zo groot als touringcars met daar achter, in de triangel een pers.auto, of de pers. auto op een aanhanger, is ook niet vreemd.

De Amerikaan is geduldig, bij een stopbord wordt ook daarwerkelijk gestopt, en aan al het verkeer wordt voorrang verleend. Een voetganger is ongeveer door de wet beschermd. Net zoals een in/uitstappunt voor schoolkinderen. Al het verkeer moet dus gewoon stoppen wanneer de bus zijn knipperlichten aan heeft, dus ook het tegemoet komend verkeer en wachten tot de bus weer vertrekt.

Bij een rood verkeerlicht mag je rechts af slaan als de kruising geheel vrij is van al het verkeer, dus ook voetgangers.

Motorrijders (mn Harley Davidson) rijden (vaak) zonder helm. Er rijden ook veel pick-up auto's met personen achter in de bak op de interstate highways.

Tot zover maar weer.   

Reacties

marian A long time ago

De gevolgen zijn groter dan in Nederland als je te hard rijdt!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!