Het rijden in Amerika

Door Fam. Vermeltvort - 08-08-2011 01:45

Even iets vertellen over onze ervaring met het verkeer in the USA.

Het is over het algemeen niet zo druk als in NL, maar een aantal verkeersregels zijn toch iets anders. De snelheidsbeperkingen worden goed aangegeven en men houdt zich er goed aan. Alleen de trucks mogen ook net zo snel rijden als de personenauto's, dus menigmaal worden we zowel rechts, als links ingehaald door deze trucks bij snelheden van over de 70 mile.(112 km) Met beide handen goed aan het stuur komt het wel goed.

Campers zo groot als touringcars met daar achter, in de triangel een pers.auto, of de pers. auto op een aanhanger, is ook niet vreemd.

De Amerikaan is geduldig, bij een stopbord wordt ook daarwerkelijk gestopt, en aan al het verkeer wordt voorrang verleend. Een voetganger is ongeveer door de wet beschermd. Net zoals een in/uitstappunt voor schoolkinderen. Al het verkeer moet dus gewoon stoppen wanneer de bus zijn knipperlichten aan heeft, dus ook het tegemoet komend verkeer en wachten tot de bus weer vertrekt.

Bij een rood verkeerlicht mag je rechts af slaan als de kruising geheel vrij is van al het verkeer, dus ook voetgangers.

Motorrijders (mn Harley Davidson) rijden (vaak) zonder helm. Er rijden ook veel pick-up auto's met personen achter in de bak op de interstate highways.

Tot zover maar weer.   

Reacties

marian 12-08-2011 12:55 {{button-2504}}

De gevolgen zijn groter dan in Nederland als je te hard rijdt!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan