Maandag 16 augustus New Orelans

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Vanmorgen om 11.30u op de bus gestapt, de buschauffeur geeft je een seintje wanneer je over moet stappen op de volgende lijn. Dit is een streetcar (tram), we stappen uit bij de Bourbon Street, een van de beroemdste en beruchtste straten voor toeristen in New Orelans. Hier wemelt het van de kroegen, souvenirswinkels en pornotenten (waar de meisjes je buiten al opwachten. Het ruikt er niet fris, maar het is wel gezellig.

We besluiten om mee te gaan met een Swamptour (met een airboot alligators kijken)) in de moerassen van de delta's van de Mississippi. Om daar te komen brengt een shuttlebus ons in 45 minuten er naar toe, onderweg worden nog mensen opgepikt. Het rijden door de stad geeft ons een ander beeld, dan die we van de Bourbon Street hebben. Het is modern, schoon en veel fligh-overs. De chauffeur vertelt ons onderweg veel over de stad en we rijden langs het gedeelte, waar de stad het meest geleden heeft onder Katharina tornado. Hier staan nu allemaal nieuwe huizen. Wanneer we bij het moerasgebied aankomen, stappen we met 10 personen op de airboot en deze vertrekt met een snelheid van een speedboot (effe wennen) en we hebben vanwege de herrie een headset op.Bij het moeras aangekomen, zet hij de motor af en heel langzamerhand komen er alligators aanzwemmen. Er is er een bij van 4,5 m lang, de gids voert ze met marshmellows. Het broedgebied wordt jaarlijks vanuit de lucht in kaart gebracht, en vervolgens worden een aantal eieren er uitgehaald en in broedmachines gestopt. Op deze manier houden ze in dit gebied de alligators op peil, het is een geweldige ervaring.We nemen nog wat souvenirs mee, waaronder een klein alligatorbekje (niet zielig hoor) en een bon, om aan de douane te laten zien, dat we deze toch echt niet zelf hebben gevangen. We gaan weer terug met dezelfde shuttlebus.

In downtown eten we nog wat en gaan terug met de streetcar, wanneer we overstappen kunnen we geen bushalte vinden. De buurt ziet er niet bepaald vrolijk uit, verlaten en in een achterstandswijk. We stoppen de camera's maar in een tas en vragen een passant naar de bushalte. Hij wijst ons de weg en vraagt daarna om geld. Het is lang wachten op de bus en er rijden veel politieauto's rond. Zal niet voor niets zijn. Uiteindelijk zet de buschauffeur ons voor de camping af (tussen 2 haltes in) af.

Morgen richting Orlando in 2 stops (690 miles)

Groetjes.

 

 

 

 

Reacties

Henny A long time ago

Wat weer een mooi verhaal en wat mooi dat we dat hier allemaal mee kunnen lezen.
Ik kijk uit naar de komende dagen.
Groeten voor juliie maar speciaal voor John natuurlijk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!