donderdag 11 augustus bezoek Graceland

Door Fam. Vermeltvort - 12-08-2011 04:46

Op naar Graceland

Vanaf de camping kunnen we in 5 minuten naar het ticketcenter lopen, om daar tickets te kopen voor een rondleiding door het huis van Elvis en een bezoek aan het graf. We zijn benieuwd. Bij de tickets krijgen we een koptelefoon met vertaler, en worden vervolgens in een shuttlebus naar de andere kant van de weg (boulevard) gebracht. We rijden de oprijlaan van het landgoed op, en stoppen vervolgens voor het huis van Elvis (duur: 5 minuten) We stappen uit en mogen op eigen houtje verder. Binnen wordt via de vertaler vertelt hoe Elvis en zijn ouders hier hebben geleefd in de jaren zestig. Voor die tijd was het huis erg groot. De vertaler leidt je rond, brengt je langs leefruimtes, slaapkamer enz. het ziet er allemaal  knus uit. Zo kom je ook uit bij een vleugel, waar al zijn bekroonden platen hangen. Je kunt je nauwelijks voorstellen, dat een artiest zoveel gouden, platina en wat al niet meer heeft ontvangen.

Uiteindelijk kom je bij zijn graf, waar hij tussen zijn ouders en grandma begraven ligt. Voor een Elvis fan zal dit een bedevaartsoord zijn. 

Omdat de Elvis week is gestart (zijn sterfdag is 16 augustus) zijn er iedere avond optredens van look a like artistiesten die nummers van Elvis zingen. Dit is een hele happening, want ook veel gasten zijn uitgedost als Elvis. Vrouwen dragen jurkjes uit de jaren zestig. Er staat een grote open tent, en daar zit iedereen op klapstoelen met zelf meegebrachte koelboxen. Dit alles wordt door 5 politieauto's en politie op de fiets in de gaten gehouden. Het is niet bedreigend of zo, ze kletsen wat en plotsklaps om 21.00 uur vertrekken ze allemaal de politie te fiets blijft. Waarom, we weten het niet.

Groetjes.

Reacties

Henny 12-08-2011 09:21 {{button-2496}}

Dag alledrie,
Leuk om jullie reis te kunnen volgen, het lukt niet alle dagen want we zijn er vaak niet maar dit weekend thuis kan ik dus alles bijlezen.
Hartelijke groeten en nog veel plezier samen de komende weken.

harry 12-08-2011 09:26 {{button-2498}}

waarschijnlijk zat hun dienst erop.....die op de fiets woont dichtbij en kan om tien over negen weg.
Lijkt me heerlijk zo'n muziekvakantie. doet de airco het nog? Veel plezier!

Edith 12-08-2011 13:48 {{button-2506}}

Via tv (Nick en Simon)heb ik afgelopen maandag het graf van Elvis ook een beetje kunnen zien. Ik weet nog dat hij overleed. Ik was op een woensdagmiddag in de Wibra, waar ze de radio aan hadden. Op het nieuws werd zijn overlijden bekend gemaakt. Het personeel van de Wibra was best aangeslagen. Dat moet ongeveer in 1977/1978 zijn geweest.
Je kunt op vakantie naar Amerika gaan voor de mooie natuur, maar deze muziekvakantie lijkt me heel sfeervol.Er is toch niet mooiers dan die livemuziek?
En .... Bad girls?? Bad boys, John en Elvis. Jammer dat hij niets te vertellen heeft John.

Groetjes,
Edith.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan