Dag 12 Radium Hot Springs - Nelson

Door Jos, Jolanda en Ricardo - 11-08-2012 07:21

Vandaag 11 augustus, zitten we op de helft van onze vakantie, de rit gaat dan ook weer langzaam richting Vancouver. Om 8:30 uur gaan rijden richting Nelson. Onderweg bij Fort Steel Heritage Town een lange stop gemaakt, dit is een dorpje uit de goudzoekers tijd; het wilde westen dus. Even terug in de tijd, met ook figuranten die het nog wat echter maakten, was heel leuk om te zien. Daarna ging rit over de Kootenay Pass vlak langs de USA grens van de staten Idaho en Washington, aardige route maar niet echt een route met hoogtepunten. Om 16:00 uur ingecheckt in Hotel, we hadden een uur voordeel omdat we weer naar de Pacific Standaard Time zone gingen (9 uur verschil met Nederland). Leuk hotel met zicht op een groot meer. Nelson heeft een oud (gerestaureerd) centrum uit het wilde westen tijdperk, even doorgeheen gelopen, toen wat geshopt bij de Walmart (supermarkt) voor drank en proviand en nu zitten we heerlijk buiten op ons balkon. Vandaag was het trouwens weer lekker warm en zonnig zo'n 34 graden. Nu even de rit van morgen doornemen , dan even een biertje en wederom om ongeveer 23:00 uur ons mandje in.

Tot morgen...

 

Fort Steel Heritage Town

 

Meertje achter ons hotel

Reacties

Roxana 12-08-2012 09:47 {{button-9171}}

Beste mensen,
mooie reis maken jullie en hij lijkt deels op de route die ik volgend jaar wil gaan doen. NU wil ik alleen even wat weten. Ik heb in Jasper en Banff 3 nachten ingepland, zodat ik daar 2 volle dagen ben. Is die goed te doen, of misschie te lang, omdat jullie er maar 2 nachten zijn verbleven?

Groet, Roxana

Jos v.d. Vooren 23-08-2012 14:50 {{button-9597}}

Beste Roxane,
Wij zijn inmiddels terug van inderdaad een prachtige reis.
Wij vonden 2 nachten genoeg, dit omdat de doorreis verder door het park loopt. Vanuit Jasper is in een dag trip richting Maligne Lake een aanrader. Op doorreis hebben wij de Icefields parkway met diverse stops gedaan.
Ik weet niet wanneer de trip gepland staat maar ik ben in bezit van een Pas voor alle Nationale Parken van Canada die geldig is tot en met de maand augustus 2013. Pas kan je eventueel overnemen voor €40,- Normaal kost pas 136,40 Can Dollar( € 113,-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan