Van Farmers Market tot Asian Art in SF

Door Bert Tervoort - 07-09-2014 17:19

6 september

We gaan naar Farmers Market bij de Piers in en om het Ferry Building.  Eerst door het financial district dat vreemd aandoet op een zaterdag. Alle gebouwen dicht, geen pakken op straat, alleen dagjesmensen, joggers en de alomtegenwoordige mensen die " het woord" verkopen. Nu even niet, please. De banken zijn behoorlijk pompeus, wat je doet denken dat het lang niet zo slecht gaat met de geld industrie. 

Kraampjes vol voor het Ferry Building met fruit en groente en op het plein daarvoor ook met allerhande kunstnijverheid. Voor de jongens die hier normaal hunkunsten vertonen op fiets en skateboard is het nog wat te vroeg, maar er is ruimte voor ze overgelaten. Binnen ook veel te halen voor ieders trek, van koffie tot bagels tot Mexicaans ontbijt. Buiten opeten (binnen kan ook) met uitzicht op de ferry's en in gezelschap van duiven, meeuwen en harbourseals.

met de Cablecar naar het Asian Art Museum in Larkin street. Recht t.o. het. Civic Center, bijzonder opvallend monumentaal (wij zouden zeggenover the top).

museum is zeer de moeite waard, uitgebreide vaste collectie van China tot Japan tot Tibet en Indonesië. Maar ook interessante tijdelijke aanvullingen, zoals Gorgeous; prachtig of bizar? Dat mag je zelf invullen als je naar de stukken kijkt. Het gouden beeld van Michael jackson met Bubbles (van Jeff Koons) of een landschap op panelen waar meer inzit dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Het gebouw is een oude bibliotheek uit 1916 en een zeer geschikte behuizing voor de collectie, mooi!

met de streetcar naar Castro om een indruk te krijgen van de LGBT community. Zodra je dit stadsdeel nadert merk je een verandering in de atmosfeer, het wordt kleurrijker en levendiger op straat. ( dat wordt ook geholpen door de regenboogvlaggen natuurlijk) Voor wie de film Harvey Milk heeft gezien, je herkent het direct aan de winkels en huizen, toch weer anders dan anders (zoals elke wijk in SF zijn eigen sfeer heeft). Ik wil geen "nieuwsgierige toerist" zijn, maar daar is geen ontkomen aan. Woordspelingen te over trouwens, the handjob (wassalon) en the saucage factory (Italiaans restaurant), maar ook plaquettes inde stoep van velen die iets hebben betekent voor de homorechten of de awareness.

dan naar Castro, eerst de muurschilderingen en veel winkeltjes en restaurants, de voertaal is, uiteraard, Spaans. Maar hoe verder je loopt hoe armoediger het wordt. Veel meer wellfáre shops en luidruchtige mensen op straat, zwervers en mensen waarvan je vermoed dat ze beter af zouden zijn in een opvanghuis cq gezondheidszorg. Wordt je niet vrolijk van, maar wel goed om je bewust te zijn van de grote verschilen in dit grote land. (En je zegeningen  te tellen)

maar dan nog naar Grace Cathedral en je wordt weer happy. De kerk ( lijkt geïnspireerd door de Notre Dame) is voor iedereen en zo hoort het ook. Voor elk geloof en geaardheid, zonder kruiswegstatie maar met labyrinth, met een deel van de aids quilt en een kapel gewijd aan de vele slachtoffers van deze ziekte én met een altaar van Keith Haring. Heel bijzonder dus!

goede afwisselende dag die we simpel afsluiten met een kleine, doch voedzame maaltijd in de Westfield Mall, hier vindt je alles van je gading en let eens op de bijzondere roltrappen! Niet zomaar rechttoe maar met een boog.

 

Reacties

Yolanda 08-09-2014 13:16

Lieverds,

geniet er maar lekker van. Het is leuk om te lezen dat jullie het erg naar het zin hebben. bert, ik doe wel de opleveringen hoor (snifffff).Leuke mail ontvangen van een van je vriendinnen.. hahahahah.
laat ff een foto zien van de roltrap!.

dikke kus!

Bert Tervoort 08-09-2014 15:55

Ja Yolanda het leven van een directievoerder valt niet mee ik zal de foto van de roltrap er even opzetten en doe de rest van het tuig van Realisatie de groeten ik hoop dat jullie maar hard mogen werken.
Vrgr Aukje en Bert

Bert Tervoort 08-09-2014 15:59

De ronde roltrap staat er al op trouwens Yolanda het is de laatste foto
Vrgr Bert

Marika 09-09-2014 21:46

Het is nu al n mooie reis! Al heel wat mooie dingen gezien. Grappig zeg, die roltrap en zo dicht bij Alcatraz! Ik zie je (Bert) zo een foto van die cheerleaders maken; verstopt achter t kraampje haha.Oude snoeperd!
De vulkaan is trouwens uitgebarsten he, dus jullie kunnen MAAR 5 1/2 week blijven.
Veel plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan