San Francisco it is!

Door B. Hoeijenbosch - 31-07-2015 06:45

inmiddels camper ingeleverd, dat ging helemaal goed. Nul schade gereden en genoten van onze hut op wielen. Met de hele meute koffers in de taxi naar ons nieuwe onderkomen, hotel in Japantown San Francisco. Prima geregeld, even relaxen en een heerlijk lunchadres gevonden 'two blocs' verderop. Daarna Fisherman's Worff opgezocht, een begrip hier.. Erg gezellig, veel volk, en vooral straatartiesten. Vrij snel een paar fietsen en een tandem gehuurd. We're going to bike the brigde. Een half uur later stonden we op de pedalen. Een beste wind op kop en vooral continue bergopwaarts. Op een ketting-eraf en lekke band na ging het monsterlijk. Een geweldig leuke route langs de kust, haven, parkjes, strandjes bracht ons tot het begin van the Golden Gate Bridge. De wind was zorgelijk hard bovenop de brug. Mies en Sanne bestuurden de tandem en trapten zich er stoer overheen. We hebben ook fragielere japannse ladies gezien waarvan we niet zeker wisten of ze eraf geblazen zouden worden. Halverwege even op het punt gestaan van wel of niet doorfietsen ( schuilend voor de wind achter de bekende roestrode pilaren, bepaalden we samen dat dat geen issue was) wij biken the  bridge!  Op de foto's  zul je zien dat de top van de brug vaak in de mist zit en ook bij ons..alsnog een belevenis.

Bij terugkomst lekker uiteten en voldaan met de bus/tram richting ons hotel. Na een onrustig nachtje ( we misten wellicht ons camperbedje) op tijd opgestaan. We voeren om 10.00 uur af met de Alcatraz cruises. Ruim een miljoen bezoekers uit de hele wereld bezoeken jaarlijks deze voormalige streng bewaakte en sobere gevangenis. Indrukwekkend en een meerwaarde dat we dit hebben gezien. We nemen ons voor de film de Rock met elkaar thuis te bekijken. Terug aan vaste wal in het zonnetje gelunched. Wat een voorrecht hier te zijn, was onze conclusie nogmaals. De middag hebben we ons laatste op het wensenlijstje afgevinkt. Het trammetje, de cable car, stijl door het centum naar boven genomen. Ruim een uur op gewacht, gezellig met andere wereldbewoners gesproken in de wachtrij, en hop met de óuderwetse tram (daar waar mensen aan de buitenkant al hangend zich vasthouden) genomen. Eenmaal uptown hadden we allemaal de pijp knap leeg. Een heerlijk barretje opgezocht en geproost op een fantastische maand met ons vieren.

Morgenochtend komt de taxi ons om 9.00 u halen voor vertrek naar het vliegveld. We vliegen eerst 5 uur naar Toronto, Canada, een uurtje eruit en 3 uur vooruit in de tijd. Dan vliegen we naar Amsterdam en 6 uur vooruit in de tijd. Verwachte aankomsttijd Amsterdam is 10.15 uur op zaterdag. We zullen zien.

Wij vinden het geweldig dat jullie ons hebben gevolgd. Deze verslagen zijn voor ons houvast voor het terughalen van de vele belevenissen en indrukken in korte tijd. Het was in één woord TOP..🍀❤️

 

 

 

 

Reacties

Danny 31-07-2015 19:35 {{button-33018}}

Hallo,
Wat een geweldige verhalen en foto,s!
Een vakantie om nooit te vergeten!
Goeie reis terug en tot gauw.😘😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan