Arches

Door Sjef Vermeulen - 31-07-2015 07:02

Gisteren en vandaag zijn we in Moab om het Arches National Park te kunnen bezoeken.

Omdat we gisteren slechts een kleine 240 km. hoefden af te leggen hadden we alle tijd om onderweg nog het een en ander te gaan zien.

Zo passeerden we in de buurt van het plaatsje Texas Hat het Goosenecks National Park. Hier maakt de San Juan Rivier enkele spectaculaire bochten in een canyon.

Verderop richting Moab passeerden we Windows Rock. Een plaatje dat geen verdere toelichting behoeft en dat al een sluier optilt van wat ons in Arches te wachten staat.

Na een een relaxte middag en avond in het overigens best gezellige stadje Moab vertrokken we vandaag pas laat in de ochtend richting Arches National Park. We hadden ruim tijd voor een American Breakfast bij een leuk tentje langs Mainstreet. Dat wil zeggen; slappe koffie, omelet en gebakken aardappeltjes. (wat verlang ik ondertussen naar een heerlijke espresso en een ordinair broodje oude kaas)

In Arches N.P. zien we veel bijzondere rotsformaties en uiteraard de bekende arches oftwel bogen. De rotsformatie hierboven staat bekend als The Three Gossips en de foto hierna is de wereldberoemde Balanced Rock, een rotsblok met een heel wankel evenwicht.

... en van de achterkant ...

Verder ontmoeten we natuurlijk ook nog de North and South Windows.

De Double Arche, een prachtige tweelingboog.

En wandelen we in bijna 40 graden (en geen schaduw) naar het hoge uitkijkpunt voor een verre blik op de Delicate Arch. Ook daar heb ik een mooie foto van gemaakt, maar ik vond deze mooier .... 

Tenslotte hebben de route door Arches National Park afgerond bij het meest noordelijk punt voor een korte wandeling door Devil's Garden naar een van de langste bogen ter wereld; Landscape Arch. Om je een indruk te geven van de afmetingen van deze boog. Hij is 32 meter hoog en 88 (!) meter lang.

Daarna hadden we gelukkig nog genoeg tijd voor een koude Budweiser op een terras (!) en een duik in het hotelzwembad.

En dan morgen naar Bryce. Dat wordt een behoorlijke rit van ruim 450 km.

Dat betekent vroeg op :(

Reacties

Anja & Wiek 31-07-2015 10:11 {{button-32979}}

Ha reizigers! Prachtige foto's, ziet er niet koud en nat uit. Geniet ze en die broodjes kaas komen nog vast voorbij!
Groetjes uit Venray!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan