Death Valley

Door Sjef Vermeulen - A long time ago

Het zit al een paar dagen niet mee. Qua internet dan, want verder is alles prima.

Op ons vorige adres in Furnace Creek Ranch Resort hadden we geen werkend internet (overigens is het op onze huidige locatie niet veel beter).Rijden door Death Valley is een bijzondere ervaring van leegte. Desolate woestijn, bij momenten net een maanlandschap. Zoutvlaktes, stuifzand en het grote niets. En warm, erg warm!. We hadden wellicht nog geluk dat het bewolkt was waardoor de thermometer niet veel hoger uitkwam dan 110 graden Fahrenheid (43,5 graden Celsius). Ik denk dat we zelfs een redelijk unieke gebeurtenis hebben meegemaakt: REGEN. Onweer zelfs, weliswaar op enige afstand, maar de flitsen waren duidelijk te zien. Overigens niet dat het regen van enige betekenis was. Het was deze keer letterlijk een druppel op een gloeiende plaat.

Een bezoekje aan Zabriskie Point is wel zo'n beetje het hoogtepunt van dit deel van de reis.

Een dieptepunt hebben we ook ervaren: 28 voet onder zeepeil; bijna het laagste punt van Amerika.

De 'Ranch', die als een oase in de woestijn ligt was verrassend in Cowboystijl met een soort lodges, incl. tuindeuren en terras met uitzicht op soort van grasveld en het zwembad.

Buiten zitten was met deze temperaturen 's avonds echter geen optie. De was drogen ging daarentegen uitstekend. Fluitje van een cent.

Omdat er in de verdere omgeving niets is, zijn alle gasten aangewezen op de services van het resort zoals winkeltje, restaurants, bar, enz. En dat merk je! Onpersoonlijke bediening, matige kwaliteit en prijzen die daarmee omgekeerd evenredig zijn.

Hierna nog hele dag rijden door Death Valley en de Sierra Nevada richting Oakhurst bij Yosemite National Park. Ons laatste park van deze vakantie (en naar verwachting met veel groen!)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!