San Francisco

Door Sjef Vermeulen - 14-08-2015 03:38

San Francisco. Onze laatste halteplaats op deze bijna 4 weken durende rondreis door het Zuid-Westen van Amerika.

De 200 kilometer tussen Monterey en San Franscisco hebben we gereden over de beroemde Pacific Highway 1. Geen snelle dubbelbaans autoweg, maar gewoon een prachtige slingerweg langs de kust rechtstreeks tot in San Francisco. En dan ....

Ons hotel ligt midden in Firsherman's Warf, HET toeristische gedeelte van de stad, aan de haven, met uitzicht op de Golden Gate Bridge en Alcatraz.

Omdat we al vroeg in de middag zijn gerarriveerd hebben we genoeg tijd om nog even downtown te slenteren, richting China Town en uiteraard Union Square, het winkelhart van San Francisco.

De volgende dag (inmiddels gisteren) hebben we een bezoek aan Alcatraz op ons programma staan. De kaartjes hiervoor hebben we al weken geleden via internet gekocht. En dat is maar goed ook omdat inmiddels alle overtochten tot ver in augustus zijn uitverkocht.

De geschiedenis van Alcatraz is een verhaal apart, dat ons uitgebereid uit de doeken wordt gedaan door de audiotoer die we volgen. Een kleine sfeer-impressie:

En natuurlijk het waargebeurde verhaal van de ontsnapping die uiteindelijk leidde tot de definitieve sluiting van de Alacatraz gevangenis. (zie ook Clint Eastwood: Escape from Alcatraz).

Vandaag, onze laatste echte dag in San Francisco, staat de andere grote atractie op het programma; een bezoek aan de Golden Gate Bridge. In tegenstelling tot hele horden toeristen doen wij dat niet per fiets, maar te voet. Te voet over de brug, wel te verstaan. De rest van de afstand leggen we af met de bus. Zoals te zien op de foto's ligt de brug deels in de mist en is het er fris (alweer weer voor een vestje ....).

Vanmiddag nog heerlijk door de stad gewandeld. Lekker gegeten in de Italiaanse wijk en nog wat geslenterd langs winkels. 

Zojuist ingecheckt en de boarding passen geprint zodat we morgen alleen nog onze bagage hoeven af te geven en het allerbelangrijkste: We hebben de stoelen gereserveerd zodat we naast elkaar kunnen zitten. 

Morgen nog een halve dag genieten van deze gezellige stad en dan zit het er toch echt bijna op ....

Het was een heerlijke vakantie, maar het is toch ook weer fijn om straks thuis te komen.

                                 

Reacties

Wiek 14-08-2015 10:50 {{button-34283}}

Goede terugreis! Geniet van je broodje kaas zo!

Cathrien 14-08-2015 11:40 {{button-34286}}

Ik zal je verslagen missen...bedankt voor dit leuke mee kijkje!

Ben Van Broeckhoveb 14-08-2015 12:27 {{button-34287}}

Fijn reisverslag en goede terugreis.
Gr ben
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan