Zion

Door Sjef Vermeulen - 04-08-2015 06:25

Het is nu (=vandaag) morgen(=bij jullie overmorgen) Bij deze dan. Zoals beloofd voor extra veel groene Cactus voor Cathrien.

Enfin. Gisteren van Bryce Canyon naar het dorpje Hurricane gereden. Opnieuw een  bewoond kruispunt in de woestijn. Zonder autoweg ging de route binnendoor, zeg maar een soort Route Nationale op zijn Amerikaans. Een mooie route door dorpen en gehuchten. Vooral mooi om doorheen te rijden ...

Om in Hurricane te komen moesten we door Zion National Park rijden. Wat meteen de kans gaf voor een paar mooie foto's. Niet te veel, want morgen (=vandaag) hebben we nog een hele dag om het park te verkennen.Hierdoor hebben we de rest van de dag in ledigheid kunnen doorbrengen met een uitgebreide lunch, wat lezen (Annette is al aan haar vierde Mo Hayder bezig), boodschappen doen (want de Budweiser is op), naar de bioscoop; Mission Impossible, Rogue Nation en een terrasje pikken.Overigens rare jongens die Amerikanen. Om op een terrasje een alcoholhoudend drankje te MOGEN nuttigen moet je iets te eten bestellen. Maakt niet uit wat, maar enkel drinken is niet toegestaan.

Vandaag dus Zion National park verkend. Het was er enorm druk met bezoekers en dat betekent lange rijen voor de ingang en geen plaats op de parkeerplaatsen. Dus gaat een bezoek, zoals in veel parken, het beste door gebruik te maken van de shuttle bus. Deze brengt je naar verschillende punten in het park van waaruit je wandelingen kunt maken of gewoon kunt genieten van de omgeving. Wij combineren; Annette en ik wandelen en Sid genieten van de omgeving. Met bijna 40 graden is het nog maar de vraag wie van ons de verstandigste keuze maakt? 

De beloofde water-vallen ....

....vallen een beetje tegen. Door de droogte stroomt er minder water in de canyon wat niet betekent dat we niet voortdurend worden gewaarschuwd voor snel stijgend water en vloedgolven. Je kan maar beter gewaarschuwd hebben!

Tenslotte nog een laatste plaatsje vanuit het terras van ons terras.

Stel je voor: Ondergaande zon; Een koud biertje; Een spannend boek en ...

Morgen verder naar Las Vegas

 

Reacties

Willeke 04-08-2015 18:45 {{button-33427}}

Ziet er goed uit! Annette ik ben fan van MO hayder had maar gezegd heb ze allemaal! Veel plezier in Vegas! En denk eraan geen huwelijk zonder de bruidsmeisjes 😊

Sandra 04-08-2015 19:24 {{button-33432}}

Wat een fantastische reis en een leuke weblog.mooie foto's!!

Hyacinthe 04-08-2015 22:43 {{button-33448}}

Ja, dan valt een weekendje Maastricht in het niet zeg. Al mooie winkels gevonden Annet?

cathrien 06-08-2015 10:16 {{button-33590}}

Dank voor het groen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan