Trail Ridge Road

Door Anneke & Rinus - A long time ago

De 2e dag stond in het teken van de camper ophalen, boodschappen doen en op weg naar de eerste camping. 's-ochtends werden we om 11.30 opgehaald en naar het afleveradres van de campers gebracht, papieren, instructie, controle's etc om drie uur gingen we op weg naar de Walmart om effe boodschappen te doen en een liquor store om wat alcoholische versnaperingen op te halen. Eenmaal Denver uit om 16.30 moesten we nog 100 mile rijden om onze bestemming te bereiken Stillwater Campground aan de HW 34 beter bekend als de Trail Ridge Road. Anneke is gelukkig opgeknapt en heeft er zin in, alsof ze niets anders doet stapt ze in de camper en rijd hem door de rockies, 100 mile is in dit gebied wel drie uur rijden maar goed met daglicht bereiken de campground. Er waren gelukkig nog plekken vrij met water en elektra. Nu de camper is hooked-up wordt het tijd om de koffers uit te pakken. En na een pizza-tje en een glaasje gaan we plat. 

En dan 's-morgens wakker worden met dit uitzicht, super. Na de ochtendrituelen gaan we op weg naar de ingang van het Rocky Mountains NP om onze annual pas te kopen die ons verder toegang zal geven tot de national parken etc. Nog geen 2 mile gereden of we zien een Eland grazen, helaas geen mogelijkheid om te stoppen. De weg is afgelopen weekend geopend want eerst moest de sneeuw worden opgeruimd, hoezo het is juni, maar op het hoogste punt op 3713 meter ligt er langs de kant nog een beetje sneeuw. Prachtige vergezichten en ons eerste wild een Marmot. De trail is nog bedekt met sneeuw maar begaanbaar en dan sta je daar te genieten van een prachtig uitzicht.

De afdaling is super en Anneke zit een Wapiti, het blijken er twee te zijn als we ze van dichtbij(50-60) meter gaan bekijken.

Onze beoogde bestemming Glacier Basin Campground is niet te bereiken, sneeuw en wateroverlast. We moeten uitwijken naar een KOA, dat is een commerciele camping in Estes Park.

Morgen gaan we een trail doen, maar eerst maar eens een nachtje slapen.

 

Reacties

God A long time ago

Wat een geluk ik wacht Al drie jaar om een eland te zien.
Ziet er naar uit dat jullie het naar je zin hebben veel plezier

Vera en Bert A long time ago

Ja, en dan piepen wij bij een sneeuw van 5 cm. Dit is heel wat anders.
De bearspray al aan de koppel? Ook daar komen beren voor......

Eva A long time ago

Klinkt leuk al een beer gespot? Maar klinkt cool, veel plezier morgen.

Leny A long time ago

De Rockies zijn adembenemend mooi, geniet ervan! 😍💋

Pauline A long time ago

Geniet van alles! Veel moois toegewenst
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!