Tussenstop

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Wat kun je nog verwachten na Yellowstone. We zijn moe van het alert zijn. Rondkijken en elke beweging moet worden uitgezocht maar het heeft ons veel opgeleverd: jonge wapiti, jonge bison en jonge black bears. Zouden we toch nog de pelikaan en de eland zien in Yellowstone.? Als we wegrijden uit Lake village langs de Yellowstone rivier zien we twee witte americaanse pelikanen op het eiland in het midden van de rivier. Even stoppen en kijken. Wij zijn twee uur verder als we het park uit zijn en richting de Interstate 90 rijden. Net uit het park staat daar een jonge vrouwtjes eland in de rivier de jonge blaadjes van een boom te eten. Toch even stoppen en het beest bewonderen en vastleggen op de gevoelige plaat. Om 11 uur zijn we bij de Interstate 90, voor we erop draaien eerst maar even boodschappen doen, koelkast en vriezer weer vullen voor een paar dagen.

We besluiten om vandaag tot 16.00 uur te rijden en hebben behalve een richting géén duidelijk doel voor ogen. Hoe mooi het landschap ook is we doen een tukje als de ander rijd op weg naar Glacier, de route planner leidt ons na Helena door de Rocky Mountains via Highway 12, 141, 200 waarna we terecht komen op HW 83. Er zou aan het begin van de ze highway een uiterst primitieve campground moeten liggen bij Salmon Lake. We vinden de camping snel en er is gelukkig nog plaats want het is zondagavond. De camping is in het beheer van de state Montana. We hebben een super plek met elektra, fireplace en picknick bank op 20 meter van het meer met een prachtig uitzicht en dat voor 34 dollar en 4 dollar voor het hout. Want ik wil natuurlijk een kampvuur bouwen en daarboven bbq-en. Ik zie binnen de kortste keren zwart en stink naar de rook maar dat mag de pret niet drukken. Anneke maakt gebakken aardappels en een tomaten salade en ik bekommer mij om het vlees. De rooksmaak van het hout geeft het vlees echt een aparte rook smaak. Wij zijn ondertussen aan de westkant van de Continental Divide beland en het is hier prachtig weer.

Maandag gaan we op weg naar Glacier NP en zijn we twee weken onderweg. Nu al een reis om nooit te vergeten. 

Reacties

Vera en Bert A long time ago

Hoi Rinus en Anneke,
Wat mooi dat jullie zo genieten van al dat moois dat dit land te bieden heeft. De natuur is voortdurend anders en vooral indrukwekkend. Daarnaast heeft dit land helaas ook andere kenmerken, waarbij die toestand in Orlando wel heel exceptioneel is. Dat je dan ook nog met droge ogen kan beweren, dat iedere Amerikaan recht heeft op een dergelijk aanvalswapen. Afschuwelijk!
Sluit dat lekker buiten en geniet van het Amerika zoals jullie dat nu leren kennen.
Vera en Bert

Rob Lodder A long time ago

Gasten, wat maken jullie een hoop mee.
Ik kijk iedere avond weer uit naar een berichtje. Geniet ervan! Groeten van Loes en Rob
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!