Deep Purple in Rock

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Vandaag hebben we forse reis naar het noorden gemaakt via Nebraska (de High Plains) naar de Badlands met als toetje even langs Mount Rushmore en daar heb ik mijn momentje gehad. Via de mobiel Spotify aan zetten en even luisteren naar child in time van deep purple.

De kenners zullen direct weten waarover ik spreek de hoes van deze fantastische lp.

We hebben er voor gekozen om via Wind Cave Park en Custer Park naar Mount Rushmore te reizen en onderweg zie we de eerste Bisons.

Even voor 8 uur ’s-avonds komen we aan op de plaats van bestemming, de Badlands van South Dakota, het spieden oog van Anneke weet direct enkele Big Horn Sheep, zeg maar berggeiten te scoren wederom met jongen. Plotseling steekt een beest over ik kan niets meer doen een bloedige massa blijft achter, heb ik de laatste black footed ferret om zeep geholpen? Aangekomen Op Cedar Pass Campground heeft de manager onze gereserveerde plek weggegeven. David, een vriendelijke amerikaanse jonge man, die vanavond verantwoordelijk is de campground en de lodge bied ons voor de eerste nacht een plek aan 8 mile buiten het park en een teruggave van alle gemaakte kosten, het is ondertussen donker, wij zijn moe. Hij neemt de moeite om ons voor te gaan zodat wij in het donker niet hoeven zoeken.

 

De camping heet Green Circle  en we hebben goed geslapen, de zon schijnt al uitbundig en na ontbijtje en kopje koffie maken wij ons op om naar de Badlands te gaan en als eerste maar eens David op te zoeken. Net voor de Cedar Pass zie ik een plat gereden black footed fret, gelukkig ik heb niet de laatste om zeep geholpen. David schrikt als hij ons weer ziet maar hersteld snel als wij hem bedanken voor de hulp en of ik dat ook even tegen zijn baas wil vertellen want hij moest vanochtend op rapport komen. Een vriendelijke dame hoort ons verhaal aan en complimenteert David met zijn interventie, zo is iedereen toch weer happy. Het is ondertussen zondagmiddag tijd voor de lunch deze keer een Indian Sioux wrap. Je probeert je dan van te voren een beeld te maken van zo een ding.  Maar de werkelijkheid is anders. Je maakt een platte oliebol met een doorsnede van 20 cm, daar doe je bruine bonen puree, gehakt, ijsbergsla, zwarte olijven, stukjes tomaat, uienringen op. Je maakt het af met geraspte kaas, cream en salsa saus. Hoe komt het toch dat een deel van de amerikanen ernstig overgewicht hebben. Vandaag een tour gemaakt door het noordelijke deel van de Badlands en veel stops gemaakt op overlooks voor de vergezichten en twee korte trails gelopen. Wat een hitte, heerst hier, de grond is zo droog als gort en als je even je ogen dicht doet zie je die eenzame cowboy over de grond kruipen smachtend naar water. Overal bordjes met pas op voor ratelslangen maar helaas ze willen niet bijten vandaag.

Aan het eind van de dag naar onze gereserveerde plek nr. 87 op Cedar Pass Campground genieten van een wit wijntje en een biertje want dat hebben we maar weer verdient vandaag.

De komende twee dagen staan in het teken van een lange reis 550 miles naar Grand Teton en Yellowstone Park en als het wil even langs Devils Tower.

 

 

Reacties

Pauline A long time ago

Geen nieuwe foto's gemaakt? Niet van die platgereden dieren of ratelslangen natuurlijk, maar van die vergezichten? Groetjes van Fede en mijzelf. Goeie reis van 550 Miles.

Pauline A long time ago

Bescherm je tegen de zon. Bekijk video: https://www.youtube.com/embed/0gvlsBidqeg?rel=0&showinfo=0&hl=&cc_load_policy=1&wmode=transparent

Rob Lodder A long time ago

Mooi. Moet toch mijn Deep Purple kennis ff bijwerken. Zorg dat je niet bij hoeft te betalen als je terug komt (> 100 KG). En nogmaals: geniet!!

Vera en Bert A long time ago

Beelden van vorig jaar komen weer naar boven... Wat een fantastisch land is het toch om te trekken. Child in time en dat ter plaatse horen.... Lekker warm in de Badlands en met een beetje mazzel sneeuw grand Teton. Geniet ervan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!