6 mei, met de camper op stap

Door - A long time ago

6 Mei, met de camper opstap

 

de nacht van 5 op 6 Mei was supervroeg begonnen en dus begon ook de 6e Mei heel vroeg. Om kwart voor 4 Canadese tijd stond ik klaar wakker op, douchen, kleden en vervolgens de veschrikkingen van de bosbranden bekijken, een brand nog steeds niet onder controle en uitbreidend en inmiddels meer dan 100 vierkante kilometer verwoest inclusief hele wijken van de stad.

De bewoners werden met politiebegeleiding geevacueerd, waarbij de stakkerds dwars door een totaal met  de grond gelijk gemaakte wijk van hun stad moesten, waar misschien hun eigen huis had gestaan of dat van een familielid.

Ook in de ontbijtzaal op TV alleen aandacht voor de brand. Persoonlijk triest nieuws dat d 15 jarige dochter van de plv brandweercommandant op de vlucht voor het vuur bij een carcrash is gedood.

Het eigen leven ging verder, bestaande uit het te voet bij de supermarkt Safeway kopen van zoveel als te dragen levensmiddelen. Met 15 kilo op de rug en in handen de terugmars aanvaard.

De spullen mocht ik tot half 12 laten staan op de kamer en daarna in een bagagedepot. Rond half 12 naar Cruise Canada voor het ophalen van de camper. Niks meer de video zien, een grove keuring van het exterieur, niks van het interieur en om 12.20 mag ik de camper mee. Ik rijd er als eerste mee naar het hotel om daar mijn spullen op te halen.

Voordat ik de stad ga proberen te verlaten, ga ik bijtanken omdat ze de tank halfvol hebben afgeleverd en zo moet het ook zijn bij terug afleveren. Ik ben benieuwd hoe ver die andere helft gaat. Dat blijkt 82 liter te zijn, maar gelukkig is dit waarschijnlijk  de goedkoopste tankbeurt van de vakantie, want ik betaal 92,9 dollarcent per liter tegen een dollarkoers van 68 cent. Reken maar uit.

Vervolgens echt op weg. Via de Barlow Trail kom ik al snel op de Highway 1, die me oa voert langs de universiteit van Calgary en het oude Olympische dorp. 75 km na vertrek zie ik bij Canmore de eerste majestueuze bergruggen opdoemen en even later rijd ik te midden van de deels met sneeuw bedekte toppen. In Banff, erg toeristisch maar wel leuk doe ik aanvullend boodschappen en ga verder op weg naar de camping bij Lake Louise. Ik ga voorbij Banff van Highway 1 af en verder over de Bow Valley Parkway. Onderweg is het remmen voor een groepje langs maar ook op de weg wandelende bighornsheep. Uiteindelijk in Lake Louise, een heel klein dorpje. De camping is open, maar zonder enig personeel. Op basis van goed vertrouwen vul je een envelop in en stopt het verschuldigde geld er in en doet het geheel in een brievenbus. De camping bevindt zich pal langs de river Bow en het wordt koud, wat ik me pas gedurende de nacht zal realiseren. Een verschil van en tussen dag en nacht van meer dan 20 graden

 

Reacties

Jaap Andrea A long time ago

lijkt me een geweldige tocht
veel plezier en genieten denk ik groet Jaap Andrea

Emmy Pos A long time ago

Waarom heb je de boodschappen niet met de camper gedaan,? de parking is bij de supers groot genoeg. Ik begrijp dat je niet in Banff zelf bent geweest, jammer vonden wij erg mooi,

dgdehen A long time ago

Hallo Emmy,

ik ben met de camper in Banff geweest en midden in het centrum bij de Safeways boodschappen gedaan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!