11 Mei, een dag in Merritt

Door - A long time ago

Rond 1880 ontsrond de voorloper van Merritt. De naam Merritt komt af van een Engelse pionier. Merritt is een klein ( nog geen 9000 inwoners) maar zeer aktief stadje. Het ligt aan de uiterste rand van d Amerikaanse Sonora woestijn, al viel daarvan vandaag weinig te merken.Het was niet echt warm, zo,n 19 graden) en er vielen buien. Het was evenwel geen onprettig weer en ik heb (weer te veel) gewandeld. Heel boeiend is hoe het stadje, dat in 1911 zijn huidige naam kreeg, toch met succes een eigen positie heeft gekregen onder andere door zich Canadees hoofdstad van de (Canadese) country muziek te noemen. Hoewel helaas de zelfs aanwezige Hall of Fame of Canadian Country music dicht was, herinneren plakettes met in brons gedrukte handafdrukken van Canadese country zangers en groepen aan de grootste Candese muziek persoonlijkheden op dit gebied. Een boeiend gebouw was ook het Coldwater hotel uit 1911 dat zo het decor zou kunnen zijn voor een western.

Ik had een boeiend en lang gesprek met een aller aardigste mevrouw die de komende maand haar 70ste verjaardag viert en nog altijd in de winkel werkt voor een paar dagen per week. Zij was/is de dochter van een Nederlandse moeder, afkomstig uit Assen, en in 1946 kort na haar geboorte geemigreerd naar Canada. Thuis spraken ze zowel Nederlands als Canadees Engels (zouden vergelijkbaar al de naar ons land geemigreerde mensen ook moeten doen) en ze verstond het NL nog steeds.

Omdat ik nog steeds wat spullen miste (Cruise Canada heeft he daarin opeloos laten afweten) heb ik nog een keer wat schoonmaakspullen gekocht, deels bij een one dollar shop (al is de prijs opgelopen naar 1,25 dollar) maar dan nog. Veel atikelen voor een superkoopje. Feit blijft dat de verhuurdr dit soort artikelen ter beschikking hoort te stellen.

Voor wie wil reizen met een camper, doe dus aan vergelijkend warenonderzoek.

Overigens verbaasde en ergerde ik mij aan het feit dt ik eigenlijk niet of nauwelijks de mogelijkheid had van een kleine camper ( min huidige camper is 7,6 meter lang) maar inmiddels ben ik er achter dat dit inderdaad nogal klein is vergeleken met de slagschepen die ik inmiddels gezien heb. Onze stadsbussen zijn denk ik kleiner. Ik ben benieuwd naar hun benzineverbruk waar mijn camper al 1 op 5 verbrukt). Die mensen gaan niet meer op akantie, wanneer de olie[rijs Europees niveau zou halen.

Morgen voor twee dagen naar Osoyoos. het belooft daa leker warm te worden. Wel jammer is, dat er geregeld veel ratelslangen te zien en horen zijn, maar ja dat hoort bij een woestijnachtig gebied. Gelukkig is het ook een centrum van (uitstekende) Canadese voornamelijk rode wijn.

Reacties

Rietje Vermeulen. A long time ago

Als je Osoyoos nadert, maak dan een uitgebreide stop. Daar heb je prachtige vergezichten. Adembenemend!! Veel plezier verder en ik geniet van je verslag.

Elly Hagen A long time ago

oeps slangen, gelukkig hebben we op de tuin alleen tuinslangen!
Mmmmm wijn. niet dronken worden.
Glaasje op laat je rijden,hik!
Goede reis naar Osoyoos en geniet vooral van de uitzichten. gr. elly

Emmy Pos A long time ago

Wij hadden een slagschip die 1 op 4 liep,bij de eerste keer tanken maakten we nog een foto van het telregister, dat was snel over. In Osyoos diverse ratelslangen gezien. Prachtig vonden wij het.

dgdehen A long time ago

Ik ben benieuwd of ik ze zie en zo ja, dan graag van een voldoende afstand. Een keer eerder in mijn leven een ratelslang ontmoeting gehad, maar die hoorde ik eerst omdat ik volgens hem/haar te dichtbij ongeveer 1 1/2 meter achter me lag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!