20 Mei, een koud Cochrane

Door - A couple of years ago

zoals de titel al zegt: het was koud vannacht met een temperatuur rond de nul graden en een ijzige noordelijke wind was overal in de campers hoorbaar de gasverwarming aan. OOk de eigen verwarming had ik voor de zekerheid op 13 graden gezet, maar had best wat meer mogen zijn. Al heel vroeg wakkeer door de kou, zat ik voor zes uur al berichtjes te lezen en hoe het elders in Alberta en British Columbia gesteld is met het weer. Een bepaald deel van Alberta heeft inmiddels een besneeuwd landschap, wel mooie foto's trouwens gezien en voor Calgary wordt dit lange weekend een zeer nat weekend voorspeld met wel 60 tot 80 mm regen. Nou vonden de Canadeze dat er heel nodig flink wat neerslag moest vallen na de droogte van de afgelopen maanden, maar dat het nou net moest gebeuren op Victoria's Day vindt men toch wat mider. Heel wat plannen vallen in het water of raken ondergesneeuwd.

Voor mij zal het wel meevallen, niet toe naar festiviteiten, maar gewoon op het gemakt zaterdagmiddag shoppen in Dowtown Calgary met als startpunt het behaaglijke Sandman City Centre Hotel midden in het stadse gewoel. Voor zondag zien we nog wel en maandagochtend, daarna is het een route naar het vlievgeld waar ik in de middag vertrek.

Het is om daarmee af te sluiten al met al een aardige dag geweest nadat de temperatuur gestegen was tot zo'n 9 graden en ik uit de wind en met het zonetje erbij voor een ar uur bezig was om de camper schoon te poetsen, ben er uren mee bezig geweest en nu is het genoeg geweest, alleen nog het interieur maar dat had ik bijgehouden de afgelopen weken. Vanavond en vannacht valt er weer regen en wordt het 4 graden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan