18 Mei, van Revelstoke naar Golden BC

Door - A long time ago

Vanmorgen vroeg opgestaan, de zon moest nog opkomen maar het werd al snel blauw op de zo vol groen staande camping. Na reisvaardig te zijn geworden terug nar Revelstoke (9 km heen en terug) voor de zekerheid van een volle tank voor een gebied waar in geen 150 km een benzinepomp te vinden is. Om te beginnen door Revelstoke National Park, waar alleen de toppen van de bergen wat sneeuw bevatten, maar dat zal na morgen wel anders zijn. Dan door Glacier National Park en met name het uitzicht op het berglandschap rondom bij de Rogers Pass, die op 1330 meter hoogte ligt, is grandioos. Niet alleen foto's genomen maar ook gefilmd. Een tijdje voor de Pass een groot bord dat bij bepaalde weersomstandigheden voertuigen sneeuwkettingen om moeten doen.

En dan een spannend moment: op een bepaalde plek begint een verkeerswaarschuwing op te lichten: drive slowly, bear on the Road. Ah, eindelijk, maar ik ben (weer) te laat. Net als ik bij de spannende plek kom zijn 2 rangers net terug bij hun patrouille auto en hebben de beer al weer van de weg gejaagd. Ze zijn er vlug bij (helaas). Maar ja beter zo dan dode dieren op de weg die ik de afgeloepn week zag: een paar raccoons (waasbeertjes) konijnen of hazen en zelfs een behroolijk groot hert, want net een paar dagen of korter gebeurd moest zijn. Het dier leek helemaal in tact, maar een klap van al die kolossen die hier rijden overleeft geen enkel beest.

Na Rogers Paas op weg naar Golden en op weg naar de Municipal Campground, het is wat moeilijk te vinden, maar 1 keer vragen blijkt genoeg.

Ik sta op een plek met alleen 30 ampere stroom voor zon 37 dollar, maar heb verder op dit moment ook geen water of sewer nodig. De zon maakt de sneeuw op de omringende bergen nog steeds scherp wit. Voor vanavond wordt de eerste regen in lange tijd voorspeld.

Nou ja, vandaag was/is het een prachtige dag en morgen vroeg op pad om sneeuw te vermijden.

De route loopt dwars door Yoho nationa Park, waarbij ik oa. de Kicking Horse Pass tegen kom op 1650 meter hoogte en daarna langs het schitterende Lake Louise, Banff, en Canmore naar Cochrane. Weer even tijdschakelen want hoewel ik nog in British Columbia ben, heb ik onderweg de timezone gepasseerd en ben nu weer in Mountan Time, de tijd voor Alberta

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!