10 juni Neah Bay

Door Louis & Karin naar ZE - 12-06-2018 03:53

Zondag 10 juni.
Vandaag gaan we er op uit met Jean en Rudy.
Helaas staan we op met regen dus eerst maar een rondje gemaakt door de omgeving met de auto. Erg mooi wonen hier, veel huizen staan ook in de bergen en hebben uitzicht op het dal en de zee.  Ook hebben we nog een groot warenhuis bezocht wat er typisch Amerikaans uitziet, heel erg groot en heel erg veel spullen, het heet Costco. Hier kun je ook makkelijk met een Camper parkeren ( heet hier RV)  Je kunt er alleen maar in het groot inkopen en je moet er een pasje voor hebben. Dit pasje moet je kopen maar als je hier genoeg inkoopt heb je die investering er zo uit. Na de lunch regent het nog steeds, dus wordt besloten om de auto te nemen en helemaal naar de westkust te rijden, daar regent het niet. Dit is het meest Noordwestelijke puntje van de USA. Dit deel is feitelijk een stuk land wat teruggegeven is aan de oorsprongkelijk bewonders, de Makah indianen. Ze hebben een aparte regering, eigen wetten en eigen politie. Het land ziet er ook anders uit en de huizen zijn ook totaal anders. Hier is de levensstandaard toch een stuk lager dan in het andere Amerika.
Na een reis van ruim 2 uur komen we aan en beginnen te de trial naar beneden te lopen. Dit doet ons gelijk denken aan de tocht in het regenwoud eerder deze week. Alleen komt deze route uit bij de zee. Als we er eenmaal zijn zien we een prachtig uitzicht op de stille oceaan en zien een ruwe kustlijn. De foto's zeggen genoeg, die hebben we daar heel veel gemaakt. Hier zijn vast mooie foto's bij waar we iets speciaals mee kunnen. Het was zeker de moeite waard om hier een rit van ruim twee uur aan te besteden.
Na dit uitzicht zijn we teruggereden via het reservaat en hebben gegeten bij restaurant Warm house. Dit wordt gerund door de lokale bevolking, wel even wennen, het ziet er allemaal anders uit. Helaas hadden ze geen alcohol vergunning dus we moeten het zonder bier doen en dat was niet zo leuk voor Rudy....!
Het eten smaakte prima dus dat was ok. Wel kregen we het voorgerecht en hoofdgerecht gelijktijdig opgediend, blijkbaar is het de bedoeling dat je alles snel naar binnen werkt en dan het volgende besteld of afrekend. Uiteindelijk waren we rond 22u thuis en niet lang daarna gaan slapen. Morgen gaan we met de zeilboot op pad.
 

Reacties

Harrie 12-06-2018 09:54 {{button-51963}}

Typisch Amerikaans...snel eten en meteen de borden weg als je klaar bent 😊. Harry up dus.

Gertje 12-06-2018 11:26 {{button-51967}}

Gaaf hoor, wat 'n prachtige indrukken. Ik lig hier zo stil mogelijk want iedere beweging vlamt er doorheen. Ben benieuwd naar morgen. I keep you poster.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan