Dag 13 Page → Grand Canyon

Door De Borker Gortjes ontdekken de VS - A couple of years ago

Deze dag gaan we het 7e wereldwonder bewonderen: de Grand Canyon. Maar eerst langs de Horseshoe Bend. Dit ligt vlak bij Page en op de route. De foto’s geven wel aan waarom die gevaarte zo heet. En heet is het ook, maar dat waren we nog wel gewend van Las Vegas.

Onderweg zien we al een flinke donderwolk hangen. Gelukkig is het bij binnenkomst van Het Grand Canyon NP zonnig en kunnen we het immense natuurgeweld bewonderen. We starten bij het Dessert view point. Je kunt merken dat het weekend is aan de drukte. Veel dagjesmensen, maar hier worden de foto’s niet minder van.

Dan op naar de camping: Mather Campground, middenin het nationale park , waarbij je met de shuttle bus weer alle kanten op kan. De campingplaatsen zijn een soort parkeerhaventjes van een eenrichtingsweg. Jammer genoeg zit de deur van onze plek in de parkeerhaven aan de verkeerde kant. Dan maar even spookrijden met ons gevaarte van 10m. Tijd voor lunch.

’s Middags nog met de bus naar het visitor center, waar we van een educatief momentje genieten door een film van de Grand Canyon te bewonderen. Hierna lopen we naar Mather point waar we een ander uitzichtpunt zien. Het lijkt er op dat we een flinke regenbui op onze kop krijgen. Gelukkig komen de donderbuien pas de volgende dag, dus we hebben mazzel.

We zijn van plan ditzelfde uitzichtpunt morgenochtend vroeg bij zonsopkomst nogmaals te bewonderen. Deze dag komt de zon op om 5.54 dus vroeg en fris uit de veren. We zijn zeker niet de enige, en het uitzicht is inderdaad prachtig. Wat een natuurgeweld.

 

Gegroet,
De Borker Gortjes

 

Reacties

Bert A couple of years ago

Prachtig!!!

Linda A couple of years ago

Inderdaad Prachtig!

Brie A couple of years ago

Wat Bert en Linda zeggen. 😉

Agnes A couple of years ago

Wat prachtig!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!