Dag 3 | 1e WildLife gespot

Door Fam. Poll - 25-07-2019 16:38

Dag 3 | woensdag 24 juli 

Een hele fijne dag!!

Na een beroerde nacht met veel onweer en regen haan we vandaag na het ontbijt bij Pa & Ma richting het centrum van de Banff. Het is even lastig wat nou precies het centrum is dus houden de bordjes maar aan. Totaal onverwacht komen we bij een parkeerplaats aan de voet van de trail tunnel mountain. Een pad van 4,3 km naar een hoogt van 1690 meter. Pad met super stijle stukken met prachtig uitzicht op sommige stukken. Zeker boven was het echt prachtig uitzicht op de Bow River. Je zag in de verte de grijze lucht aankomen. Het kwam sneller dan verwacht, regen en wind nam plaats op de berg en al snel waren we kledder nat. Snel de camper in en omkleden. 

Het centrum (downtown) bleek lager te liggen. Mooi maar erg toeristisch centrum met veel mooie winkels. We hebben even heerlijk gegeten en gedronken bij Maple Leaf. De prijzen liggen gelijk aan Nederland. Hamburger met friet ongeveer $16. Kyra heeft nog een frappacuno bij de Starbucks genomen. 

We waren toch nog benieuwd naar de Hot Upper Springs en de Gondola. Op de vernieuwde parkeerplaats konden we onze campers net kwijt. Bij de Springs aangekomen zagen we één zwembad met wel prachtig mooi uitzicht. Na enige twijfel toch maar gedaan want met z’n 5’en ben je zo weer $50 dollar lichter. Water was echt lekker maar eigenlijk is het het geld niet waard. Na een uur de camper in naar ‘huis’. 

Helaas was mijn moeder de schoenen vergeten en konden we weer terug. De rest ging de BBQ voorbereiden en wij weer terug. Op de terugweg voor het WildLife gespot. Een groep Reeen trok over de weg. Dan zie je weer hoe gefocust mensen zijn op WildLife want binnen de kortste keren stonden er veel ‘toeschouwers’. Beesten bleven heel rustig grazen. Na wat foto’s verder gereden en met elkaar de dag met een BBQ afgesloten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan