Dag 4 | Via de Bow Valley Parkway richting Lake Louise

Door Fam. Poll - 27-07-2019 16:38

Dag 4 | donderdag 25 juli

We verlaten de Banff en rijden via de schitterende Bow Valley Parkway naar Lake Louise. Een korte rit van ongeveer 50 kilometer met een prachtig uitzicht over de Bow River. Het rijden is al een geschenk op zich. Het is allemaal hetzelfde maar als je het wil zien ook weer compleet anders.

De camping ligt op 1,5 km van het dorp. Het is simpel maar we hebben wel stroom 👊🏻. De plekken zitten vrijwel naast elkaar en dat is prettig. Om boodschappen te doen moeten we naar het dorp. We gebruiken de shuttle om ons daarheen te brengen. Het is klein met een paar leuke outdoor winkeltjes die handzame spulletjes verkopen zoals een gasbusje die we buiten kunnen gebruiken om eten te koken. We hebben ook even informatie ingewonnen over Lake Louise & Moraine Lake. Inmiddels zijn de boodschappen binnen en gaan we terug naar de camping. Wij (pa & ik) gaan lopen want het is nog 30 min. wachten op de shutlle. Achteraf prima want het is een wandeling van 20 minuten. De anderen zijn 20 minuten later. Helaas heeft Kyra haar nieuwe zonnebril in het bushokje laten liggen. Ik besluit hardlopend deze te gaan halen. In 18 minuten ben ik terug 💪🏻. Intussen is er lekker gekookt (opgebakken aardappels met sla en kip).

Na het eten rijden we naar Moraine Lake. De weg is gesloten omdat er ‘spotters’ zijn. Dit zijn mensen die foto’s maken voor ik verwacht commerciële doeleinden. We besluiten door te rijden naar Lake Louise. Wat een prachtig meer is dit zeg! Adembenemend en alle boeken vertellen de waarheid. Het chateau aan het meer maakt het compleet. Na vele foto’s te hebben geschoten gaan we terug naar de camping om na een drankje te gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan