Dag 16 | The peak of Vancouver, Grouse Mountain

Door Fam. Poll - 07-08-2019 18:22

Dag 16 | dinsdag 6 augustus

Ik heb om 9.00u de boot besproken. BC Ferry's wil dat je er een uur van te voren bent dus we vertrekken rond 7.20 vanaf Fort Victoria. We gaan terug naar het vaste land. We zijn benieuwd naar de hoofdstad Vancouver.

De boottocht verliep geheel volgens plan. Mede door fantastische weer kunnen we genieten van een lekkere zon uit de wind. De 1,5 durende overtocht vliegt voor mijn gevoel voorbij. Eenmaal aan de overkant moeten we heel Vancouver door om bij Grouse Mountain te komen. Deze berg is de hoogste berg bij Vancouver en wordt ook The Peak of Vancouver genoemd. 

Het kaartje 59 CAD is niet goedkoop. Voor kinderen en senioren scheelt het wel in de prijs maar toch blijft het behoorlijk. Is het het waard? De reis omhoog is door de drukte met ongeveer 90 personen absoluut niet waard. Eenmaal bovenop de berg is het absoluut een aanrader. Met de vogelshow (overigens het minst leuke), The Lumberjack Show (echt supertof), de beren, de skilift naar een nog hoger punt met een fantastisch uitzicht over Vancouver is het het allemaal meer dan waard.

We vermaken ons er meer dan vier uur alvorens we de lift naar beneden weer nemen. De camping ligt op 8 km vanaf Grouse Mountain dus we zijn eigenlijk binnen een mum van tijd op onze camping. De camping ligt op een groot parkeer terrein net iets buiten centrum van Vancouver. Het is onderaan de brug die zich verbind aan Stanley Park.

Op de camping is een zwembad waar we dankbaar gebruik van maken want het is op dit moment erg warm in Vancouver. Opa heeft pannenkoeken en pizza gemaakt als avond eten. De zon gaat kort na het eten onder en we hebben uitzicht op de brug die verlicht is. Op zich een mooi uitzicht als je zo bij de camper zit. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan