Dag 10 & 11 | Whistler, zipline, Peak2Peak & gezelligheid

Door Fam. Poll - 03-08-2019 18:30

Dag 9 

De Sea to Sky Highway 99 route naar Whistler is zo niet normaal mooi dat je dat gereden moet hebben. Onderweg kom je een natuurlijk dam in Duffy Lake tegen waar je overheen kan lopen. Wel goed oppassen op welke boomstam je gaat staan want ik stapte op de verkeerde met nat tenue als gevolg 😃.

De camping locatie bij RV Riverside is echt top! Mooie geaccedenteerde plekken aan de andere kant van de beek. Dit zijn de M & S plekken. Er lopen wel beren over de camping. Ik geloofde dat niet maar heb het met eigen ogen gezien. We hebben naar het dorp gelopen. Een 40 minuten hike door het bos en over fietspaden. Whistler is echt gezellig! Helaas waren de Peak2Peak gondola’s al gesloten rond 17.00u waardoor we hebben gerodeld en wat hebben een potje midget golf gedaan. In het dorp hebben we gegeten bij Milestone. Deze bar & grill ligt onderaan de blackcomb berg waar de gondola begint.

Dag 10

We beginnen de dag met ☀️. We hebben geboekt bij Superfly Ziplines. We melden ons in Whistler Village waar we met de bus naar Cougar Mountain worden gebracht. Op deze berg is van alles te doen en gericht op de toerist. Na ontvangst rijden we in 15 min. de berg op. Bovenop de berg krijgen we veiligheid instructies. De spanning bij mijn dochter is van het gezicht af te lezen. Na instructie lopen we naar de eerste Zipline. Deze heeft een lengte van 1,2 km en gaat van berg naar berg. Wat een ervaring is dit zeg! Je hangt ook nog eens comfortabel in een soort hangzak waardoor je extra kan genieten. De overige ziplines zijn wat korter maar niet minder mooi. We worden weer ‘thuis’ gebracht met de shuttle.

De rest van de familie heeft de Peak2Peak gondola naar boven genomen. De berg van ruim twee km hoog heeft een fenomenaal uitzicht als ik zo de foto’s zag. Eenmaal boven neem je de volgende gondola naar volgens mij Whistler Mountain om dan de gondola naar Whistler Village te maken. Een ticket kost 43 euro....

Whistler biedt veel leuke winkels waar je je geld wel kwijt kan want echt goedkoop is het niet. Via Olympic Plaza zijn we weer naar de camping gegaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan