Dag 13 | De haven van Port Alberni

Door Fam. Poll - 07-08-2019 17:11

Dag 13

We doen het vandaag rustig aan. Lekker ontbijten en even de plannen voor vandaag bespreken. We starten bij de haven van Port Alberni genoemd Harbour Quay. Op het moment van aankomst loopt de markt rond 12.00u net ten einde. Een aantal kraampjes zijn nog geopend en daar maken we even dankbaar gebruik van. Pa koopt even een lekkere kruidkoek, Milan & Kyra krijgen een racoon op hun hoofd. De haven is klein maar door het mooie weer genieten we van het uitzicht en het weer. Starboard Grill is een restaurant aan de haven. We willen de zalm uit de streek proeven en bestellen een paar 'plates'. Samen met een drankje is het echt heerlijk. De haven kent nog een paar winkeltjes welke we bezoeken waar Milan nog een ansichtkaart voor 0,50 CAD van een beer weet te vinden voor in zijn vakantie dagboek.

Tijd om te gaan want we gaan nog even boodschappen doen en inslaan voor we morgen naar Victoria vertrekken. We weten inmiddels hoe duur boodschappen in de steden kan zijn. De Wallmart zit op een paar km rijden. 

De middag brengen we door aan het Sproad Lake. Een groot meer waar veel grote boten te water gaan om te varen. Er worden ook allerlei watersporten beoefend maar wij houden het bij zwemmen en lekker zonnen.

De dag trekt ten einde en we maken 'thuis' nog even gebruik van de creek in onze achtertuin. Ik bouw met Milan een kleine dam aan de zijkant van het water en dit vind hij superleuk. De toeschouwers Kyra en Opa kijken hoe de dam tot stand komt aan de rand van de creek. Terwijl we terug lopen is het een spraak waterval van hoe leuk hij dit heeft gevonden en vraagt of we nog een creek gaan tegen komen. Ik dacht: 'Eigenlijk wil je nog niet weg, jonguh'. Fijn om hem zo te zien genieten...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan