Wachten voor een grensovergang?

Door Rondreis VS & Canada door de 'van Maurikies' - 06-08-2019 04:05

Maandag 5 augustus
Vandaag zijn wij verder noordwaarts gereden naar Hope in Canada. Vanochtend eerst een nieuwe slang gekocht om het water te kunnen dumpen uit de camper. Deze sluit gelukkig wel goed aan en lekt niet! Vandaag was een redelijk korte rit. Ongeveer 150 mijl. Als ik dit schrijf zit ik met mijn benen in heerlijk koud stromend water. We hebben vanmiddag een wandeling gemaakt door de Othello tunnels. Deze tunnels zijn begin 1900 uit gehouwen uit de rotsen voor een spoorlijn. Uiteindelijk heeft deze spoorlijn er maar zo’n 50 jaar gelegen. Nu is het alleen nog een mooie wandelroute. In dit gebied zijn in de jaren 80 ook de eerste twee Rambo films opgenomen. Na de wandeling door de Othello tunnels hebben we aansluitend de Hope Nicola Valley trail gelopen. Eerst de berg op..... daarna de berg weer af. Het was uiteindelijk nog best een pittige wandeling. Toen we weer bij de camper waren hadden we toch ong. 7 km. gelopen! Daarom was het zo lekker om in dat koude water te zitten met je voeten.

Vandaag was een bijzondere dag voor de kinderen. Voor het eerst in hun leven hebben ze staan wachten om de grens over te kunnen steken. De grensovergang tussen de VS en Canada is nog een “echte”. In Europa kennen we dat eigenlijk niet meer met al die open grenzen. Als je via de weg de grens oversteekt heb je geen visum nodig om Canada binnen te komen, maar je wordt toch nog aan een stevige ondervraging bloot gesteld. Wat ga je doen? Heb je wapens in de camper? Wat voor voedsel heb je aan boord? Hoeveel geld heb je bij je? Etc. Uiteindelijk moesten we onze appels inleveren 😲😲. Dit soort fruit mag je dus niet invoeren!
Na de grens overgang was het nog een uur rijden naar de camping. De eerste sneeuw op Mount Vernon hebben we al gezien. Je merkt gelijk dat je midden in de bergen zit waar in de winter veel sneeuw valt. Overal waarschuwingsborden voor sneeuwkettingen, maximaal gewicht en slagbomen om wegen af te kunnen sluiten. 

Morgen rijden we door naar het eerste Nationale park in Jasper, wordt vervolgd!

 

Vanaf morgen staan we vooral op natuurcampings zonder veel faciliteiten. Het kan dus zijn dat er een aantal dagen geen berichten van ons komen.

Reacties

Jacq 06-08-2019 21:08 {{button-59420}}

Veel plezier......natuurcamping.....brrrr koud 😋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan