Craters of the Moon, daarna naar Boise

Door Rondreis VS & Canada door de 'van Maurikies' - 22-08-2019 01:56

Woensdag, 21 augustus

Locatie: Mountain View R.V. Park

Plaatselijke tijd: 07.30 uur

De wekker gaat, (op de Iphone van Arnold), met volgens Edith en Anna, een heel irritant nummer van Coldplay. Ik sta als eerste op, ga naar de wc, doe mijn lenzen in, was mij een beetje (vaak hebben wij de avond ervoor gedoucht) en poets mijn tanden. Voordat ik dit gedaan heb maak ik Anna en Marijn wakker. Met Anna is er de afspraak dat zij vanaf het moment dat ik haar wakker maak nog een kwartier mag blijven liggen. Als ik klaar ben komt Edith uit bed en doet hetzelfde.

Ondertussen zet ik water voor de thee op en maak koffie voor mijzelf. Alleen op vakantie drink ik koffie bij mijn ontbijt. In Nederland heb ik een percolator gekocht, een kleine, hiermee kun je heel makkelijk een kopje koffie zetten. Door een beetje te spelen met de hoeveelheid koffie kun je goed de sterkte bepalen.

Als Anna uit bed komt, haal ik het bed af, ruim het op en dek te tafel voor het ontbijt (Anna slaapt op de zithoek). Vaak eten we een combinatie van pannekoekjes (kant en klaar uit de magnetron), toast, en yogurt met muesli. Als het ontbijt klaar staat is iedereen vaak klaar met aankleden en kunnen we eten.

Dit is zo’n beetje ons ochtendritme. In de camper is de ruimte beperkt dus door om de beurt aan te kleden etc. lopen wij elkaar niet in weg.

Na het ontbijt is het snel afwassen en alle losse spullen opruimen. Je wilt immers niet dat onder het rijden alles valt etc. 

Naar NP Craters of the Moon is het ongeveer een half uur rijden. Dit nationale park is gelegen in een gebied waar ongeveer 2.000 jaar geleden een enorme vulkaan uitbarsting is geweest waardoor er een landschap is ontstaan wat een beetje op de maan lijkt. Er is een route van ongeveer 11 mijl uitgezet waar je met de camper doorheen kunt rijden. Hier en daar zijn parkeerplaatsen aangelegd van waaruit je een korte trail kunt lopen. Het landschap is indrukwekkend. Gesteente van gestold lava, hoge bergen van gestold lava en zo hier en daar begroeiing van kleine struiken en bomen. Bovenop een heuvel vertelt een park-ranger iets over de omgeving.

 

Uiteindelijk belanden we bij een soort grot. Eigenlijk is dit een stroming van lava geweest waarbij de bovenkant van de lava op een gegeven moment gestold is en de ruimte eronder hol. Met een trap kunnen we naar beneden maar daarna begint het grote klauterwerk. We klimmen en klauteren over lava rotsblokken heen, het is niet helemaal donker, zo af en toe zit er een ‘gat’ in het plafond waardoor zonlicht komt. De lengte van deze grot is ongeveer 800 meter, het is leuk om hier doorheen te lopen. We zijn gewaarschuwd voor vleermuizen, we zien deze niet maar denken ze wel te horen.

Aan het einde van de ‘gang’ moeten we door een klein gat weer naar boven klimmen en palen volgen die weer naar het wandelpad leiden. Dit was ook weer een ervaring. Ondertussen werd Edith nog gestoken door een wesp o.i.d., dat was minder leuk.

Na deze route door het NP zijn wij eind van de ochtend richting Boise gereden. Dit is de hoofdstad van Idaho. Het is een route van ongeveer drie uur rijden. Edith neemt deze rit voor haar rekening, onderweg stoppen we even voor de lunch. Dit keer niet zo’n idyllisch plekje, bovenop een heuvel in de volle zon. Het is een warme dag vandaag.

 

Over deze route valt eigenlijk niet zo veel te vertellen. Lijkt een beetje op die van gisteren, lang en saai. Deze leidde vooral door de woestijn/prairie van Idaho, af en toe een wegonderbreking maar dat was het wel. In de foto’s die vandaag gepost zijn krijg je een kleine indruk van wat wij onderweg hebben gezien.

Boise is een grote stad, de camping is er net buiten. Voor Edith is dit een slechte dag: vandaag voor het laatst boodschappen gedaan bij de Walmart. Het is nu goed uitkienen wat we nog nodig hebben omdat we aan het einde niet teveel over willen houden (we kunnen immers niets meenemen).

Het is nu een beetje aftellen richting het einde van de vakantie maar er staan nog een paar leuke bezienswaardigheden op het programma de komende dagen.

Oh ja: gisteren zouden we spare ribs eten: dat ging niet door, het restaurant op de camping was om onduidelijke reden dicht. Dus: zelf koken! Gebakken aardappelen met snijbonen en een burger van de BBQ (ook goed!)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan