Op weg naar Yellowstone NP

Door Rondreis VS & Canada door de 'van Maurikies' - 15-08-2019 03:16

Vandaag rijden we vanuit West Glacier NP naar Helana. Helana is een relatief grote plaats, er is immers een Walmart - en natuurlijk gaan we hier even naar toe. Laatst had ik tegen Marijn gezegd dat ze bij de Walmart zelfs pistolen en geweren verkopen. Dat was hij natuurlijk niet vergeten en het eerste wat hij vroeg toen we de Walmart in liepen was: ‘gaan we naar de geweren kijken papa?’ De Walmart laat zich het beste vergelijken door een kruising van een hele grote Makro, een hele grote Albert Heijn, een hele grote bakker etc. Je kunt er eigenlijk alles krijgen. Wel zijn er verschillende Walmart’s. De ‘supercenters’ hebben ook verse groente, vlees en brood. Er zijn ook kleine Walmarts, die hebben dit niet. Vandaag hebben we weer ingekocht voor de komende dagen. Helana is eigenlijk een soort tussenstop voor ons, we gaan naar Yellowstone NP, in het park zijn verder niet veel faciliteiten.

De route van vandaag was erg mooi (alweer!) Wat ik zo mooi vind aan Amerika zijn de namen van steden, gebieden, straten, parken etc. Om een indruk te geven de volgende route hebben we vandaag gevolgd. Vanuit West Glacier zijn we via Whitefish (een middelgrote stad) en Columbia Falls (idem) naar highway 200 gereden. Onderweg kwamen we nog door een indianenreservaat genaamd ‘Hungry Horse’ en na dit reservaat reden we langs het plaatsje ‘Bigfork’. Die highway 200 is ongeveer 91 mijl (=145 km) lang, tweebaans en gaat alleen maar door bossen. In dit geval allemaal ‘national forrests’. Het uitzicht verveelt geen moment! We rijden langs meren, hele kleine dorpjes (het verdient nauwelijks de term dorp) en een soort reizigersposten (een benzinepomp, een koffieshop, een klein winkeltje. We passeren grote meren genaamd als Flathead Lake, Swan Lake en Holland Lake (!). Vandaag valt het op dat we van ‘Junction’ (kruising) naar ‘Junction’ rijden. Er wordt gewaarschuwd voor ‘hoog risico’ brand (in de bossen). Onderweg zie je ook relatief veel ‘fire departments’.

Na 91 mijl door het bos gereden te hebben (en we hebben herten gezien!!) nemen we een afslag naar links en komen op highway 141 (bij Wolf Creek). Je kunt de staat Montana vergelijken met de ‘biblebelt’ in Nederland (maar dan nog erger). Opvallend is het aantal kerken dat we tegen komen. Het zijn ook allemaal kerken van verschillende geloofsovertuigingen. Van christelijk tot joods en van mormoon tot Jehova getuigen. Langs de weg staan ook bill-bordings waarop Jezus staat en zegt ‘dat hij van ons houd!’

Onderweg besluiten we om zomaar weer ergens te stoppen om te lunchen. Gisteren schreef ik al dat ik dat eigenlijk het leukst vind. Vandaag stond een ‘hotdog’ op het programma. Ook op deze plek loopt je zomaar weer de natuur in met de mogelijkheid om een of andere trail te lopen.

Verder valt het langs de route op dat de huizen waarin de mensen wonen heel verschillend zijn. Van prachtig gebouwde houten chalets tot bouwvallige caravans langs de weg. De tegenstellingen zijn groot hier. 

Ook vandaag staan we weer op een KOA camping. Iets minder mooi dan gisteren maar de standplaats is redelijk ruim en het heeft een nette indruk. Naast ons staat weer een enorme RV. Achterop de RV staat op een stellage een enorme motor en daarachter hangt nog een auto. Het blijkt een Amerikaans echtpaar uit Texas. Het is hun huis. Na zijn pensioen hadden ze een droom: reizen met zo’n camper door Amerika. Het kenteken van hun auto was ‘DRM 18’. Verder is het stil op de camping. Volgens mij staan we weer tussen allemaal Amerikanen in en die zitten eigenlijk niet buiten! Volgens mij komen ze alleen naar buiten om te BBQ’en!

Die ga ik nu ook aansteken - tot morgen vanuit Yellowstone NP!

Reacties

M. H. Ligthart 15-08-2019 09:21 {{button-59715}}

Het is volop genieten hier van alle verhalen, de beschrijvingen zijn zo mooi, je waant je bijna ook in die omgeving. Geweldig, kan me voorstellen dat je volop geniet. Ga nog even zo door!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan