Dag 26 - 27 sept. Moss Landing dag2

Door Willem & Mirjam - 28-09-2019 02:55

Vanmorgen vroeg opgestaan om in te checken voor de Whale Watch. Spannend!!!

Onze vrouwelijk en zeer vriendelijke kapitein gaf eerste een uitleg wat we konden verwachten. Ze gaf aan dat de boot best aandig kon schommelen en dat je daar zeeziek van kon worden. Zeker wat je niet moet doen als je het word. Ze had een fles olie, gemaakt met allerlei kruiden. Mocht je interesse hebben kon de een beetje op je vinger krijgen. Dat moest je net onder je oren smeren. Eerst wilde niemand maar later namen ze het allemaal. Ja wij ook, voor de zekerheid want we willen niets missen. Ze gaf aan dat voor 99,9% walvissen gingen zien dus  we waren zeer enthiosast. In de haven zagen we al zeeleeuwen die op het dock lagen. Later een zee otter die daar rond zwom. Eenmaal op zee begrepen waarom warme kleding nodig was. Op naar de Whales!! Eerst kwamen we heel veel yelly fish tegen. Niet 2 maar honderden.

Toen was er enige tijd niets tot de kapitein een blow ontdekte. Dus daar rustig heen gevaren. BINGO daar waren er 2. Wat een belevenis. Diverse keren gesprongen en rustig met hun vinnen op het water geslagen. Zelfs de bemanning van de boot vond het speciaal wat ze nu zagen. Dat was de afgelopen weken wel anders geweest. De omstandigheden waren nu super door een rustige zee. We waren net op tijd want morgen voorspellen ze harde wind.

Op de terugweg kwamen we een groep dolfijnen tegen die alleen in de dit gebied leven. Ze hadden witte vlekken en dat kwam doordat ze elkaar weleens beten en die littekens kleurden wit. Ook zagen we molla molla soort sun fish. Bijzonder gezicht. Even verder een soort dolfijn heel klein maar vraag ons niet wat het was. Na dik 4 uur voldaan en heel blij naar de haven gevaren.

Super mooie ochtend die ons lang zal bijblijven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Morgen naar Pismo Beach voor 4 dagen en gaat onze laatste week in.   

Reacties

Manou 28-09-2019 07:20 {{button-60761}}

Wat een Belevenis en wat gaaf dat jullie vanalles hebben gezien.. Mooie herinneringen

Geniet van Pismo Beach!

Ada 28-09-2019 11:08 {{button-60772}}

Eindelijk gezien wat jullie zo graag wilde zien
Zal wel KIPPEVEL moment geweest zijn😉😶
Geniet nog van jullie laatste week
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan