Chicago

Door Jan en Gea - 11-05-2020 19:48

Maandag 9 maart

Vanmorgen al verrekte vroeg wakker. Komt door het tijdverschil. Zaten we al voor zessen rechtop in bed. Om 7 uur weer naar het Edward hotel voor inschrijven bij Road Bear. Dat lukte allemaal. We krijgen een M klasse camper mee, niet de kleinste en niet de grootste. Ze zeiden van 24 tot 26 feet. En die staat weer niet op de Tioga site. Daar staat de 22 – 24 ft en de 25-27 ft. Ik hoop dus maar op de laatste. Een klein stukje groter dan vorig jaar. We zullen het morgen zien.

Daarna weer naar ons hotel en om 9 uur met de shuttle naar de airport om vandaar uit de metro naar downtown Chicago te pakken. Met een stel uit Zuidwolde meegereden, Jarno en Wendy, die we later ook in Chicago nog weer tegenkwamen. In Chicago eerst naar het Millennium Park gelopen voor de foto met “The Bean” , hèt symbool van Chicago. Toen een stuk van de “Magnificient Mile” gelopen richting de John Hancock Tower met het 360 gr. Observation platform op de 94e verdieping. Daar kwamen we de mensen uit Zuidwolde ook weer tegen. Vanaf de tower gelopen naar de Navy Pier. Een lange Pier in  Lake Michigan. Zeg maar de Scheveningen pier en dan een stukkier groter. Mooie foto’s van de skyline gemaakt en lunch bij de Mac op de pier. Naar de stad terug gelopen langs de zogenaamde “Riverwalk”,  langs de Trump tower. Daar in de buurt een bak koffie genomen

Het was de hele dag druilerig weer en van al dat sjouwen kregen we wel zere “peute”. De hop on/off bus was een mogelijkheid à 44 $ p.p., dus dat was vrij prijzig voor nog maar een paar uurtjes. Daarom met onze ov dagkaart op de lijnbus nr. 146 gestapt. Die reed werkelijk waar nagenoeg langs alle bezienswaardigheden die in de boekjes stonden. Het stadion, planetarium, aquarium, dyno museum etc. Wel 2 uur in die bus gezeten en een mooie indruk van de stad gekregen. Tegen zessen een bord nachos gegeten bij Taco Bell met een biertje. “Can I see your indentity proof sir”?  Nou ja zeg! Maar goed het is America.

Daarna met de blauwe lijn weer terug naar O’ Hare airport en daar konden we gelijk instappen in de hotel shuttle, een gelukje.

Die zat vol Nederlanders waarvan de oorspronkelijke vlucht was gecanceld door United Air, waardoor ze nu met een tussenstop via Washington waren vervoerd en ruim 5 uur later aankwamen, allemaal als gevolg van het Corona virus. Daardoor zeggen kennelijk toch aardig wat mensen af waardoor de vliegtuigen onderbezet zijn, waardoor ze worden samengevoegd. Wel slim van de maatschappij, maar kan vervelend zijn voor de klanten. Maar afwachten hoe dat bij onze terugreis op 7 april allemaal gaat. Laten we er eerst hier maar eens van genieten.

Overnachting:   Beste Western O’Hare Rosemont

Gelopen:            16 km

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan