New Orleans LA – Gadsden AL

Door Jan en Gea - 11-05-2020 22:14

Dinsdag 17 maart 2020

Van Jude Travelpark vertrokken om 7 uur vanmorgen. Vooraf telefonisch contact met Tioga en de Allianz Reisverzekering. De annulering i.v.m. ma is gedekt. De niet genoten dagen en de meerkosten komen in aanmerking. Na afloop maar eens uitzoeken.

We hadden de sjors er goed in vandaag. Tegen de 70 Mph en going strong. Tegen de middag begon ik wat moe te worden en zei tegen Gea kijk eens op de United app of er al wat staat. Dat staat er inderdaad. Vrijdag 23 uur vertrek naar Zurich, 7 uur wachten, dan naar München en dan naar Schiphol. Kreeg ik een adrenaline stoot van en gelijk gereageerd en gezegd dat de meerkosten gedekt zijn op de annuleringspolis. Maar ja toen zaten inmiddels in Nederland de kantoren dicht en online bij United via de app kan het niet. Dan moet je contacten met een site en die verwijzen  weer naar het reisbureau. Dus moeten we maar afwachten. Tijdens wisselen van het rijden met Gea merkte ik dat ik het rempedaal steeds verder in kon drukken en was ik er niet gerust op. Gea heeft een stukje gereden en toen zijn we gestopt bij een pomp. Remvloeistof beneden peil, dus bijgevuld. Maar het voelde niet goed dus bij een garage langs. Was een Kia die meteen begon dat alleen kijken al $ 180,- was. Hij verwees ons naar een Ford Garage in Gadsden van Tommy Watson. Een grote dealer ook voor vrachtauto’s. Veel mensen in pak en meer mensen erom heen dan monteurs. Daar ging ons mooie tempo. Na een uurtje wachten bleek de remleiding kats kapot, olie liep eruit. En natuurlijk niet op voorraad en pas leverbaar a.s. donderdag, en dan moet het er nog in, en we moeten nog 900 mile!  Road Bear gebeld en de zaak uitgelegd. Ene Carlos dacht best mee en adviseerde een huurauto naar Liberty airport Enterprise Rental die in deze buurt zat. Weer gebeld, moeten we eerst naar Birmingham airport voor een one way auto , 50 mile terug. Toen weer een andere juffrouw en was er ineens toch één beschikbaar in de buurt. Een mooie grote Dodge met 1300 op de teller. Die staat nu naast ons op het parkeerterrein. We slapen vannacht nog in de camper hier , geven morgenvroeg de sleutels af en dan door naar New York met de Dodge. Daar moeten we eerst weer langs het Road Bear Rental station voor afwerking van de papier zaken. Foto’s van alles opgestuurd. Ook de hele Dodge op de foto gezet voor eventuele beschadigingen. Dus de koelkast leeg, de vriezer leeg , wat houdbare dingetjes apart in een tas voor onderweg en voor de nacht morgen en overmorgen maar een hotelletje opzoeken. Ik ga ervan uit op kosten van Road Bear, want ik kan er ook niets aan doen. Voor de zekerheid hele verhaal aan Tioga en Allianz gemaild, stel dat we achteraf gezeur krijgen.

‘t Was me dus wel het dagje vandaag, Snelle start en abrupt einde. In Amerika gaan overigens steeds meer parken op slot. In Nederland is het nog erger, dus dat komt hier ook naar toe. Door de val van ma beuren we misschien nog wat terug, anders was dat wegens Corona niet het geval (en waren we denk ik ook terug gegaan)

Kijken wat de komende dagen ons brengt.

Overnachting:   Parkeerplaats Ford garage Tommy Watson – Gadsden

Gereden:            397 mijl

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan