New Orleans LA

Door Jan en Gea - 11-05-2020 22:13

Maandag 16 maart

Vanmorgen bij het ontbijt weer de nodige Corona perikelen uit de diverse media gehaald. Eerst al een mail van Tioga dat we moesten bellen, waarbij we het advies kregen om z.s.m. naar New York te gaan. Na overleg daar toch maar even van afgezien.

Daarna met de shuttle van de camping de stad New Orleans in. We werden afgezet bij de het French Quarter. Zonder meer apart volk wat daar rond loopt. Een Cajun ras met Franse afkomst, Haïti…. die kant op. Ook merendeels nog zo stoned als een garnaal. Mooie winkeltjes, een T-shirt gescoord. Rondgelopen langs de kade. Tochtje met de boot toch maar niet gedaan (50$ pp) en verder gewandeld, de St. Louis Cathedral bekeken.  Doorgelopen naar het Lafayette Cemetery, dat helaas alleen in combinatie met een begeleide tour open was. Toen een stukje gegeten in een caféetje. De Mac zat al dicht wegens Corona. Aan de sfeer in de stad kon je al merken dat er iets in de lucht hangt.

Tijdens het eten kreeg Gea een telefoontje van broer Jan dat onze moeder van de fiets was gevallen en een breuk in haar bekken heeft. Ligt in ziekenhuis in Almelo en wordt in Enschede geopereerd. Tja en dan zakt ons de moed in de schoenen en is de lol er zo langzamerhand af. Ook nog bericht dat de Schengen landen de grens sluiten.

Dus met tranen in de ogen besloten om morgenvroeg toch Tioga maar te bellen om ons terug te boeken, als het kan a.s. vrijdag. Mooi klootn. Zo veel voorwerk en zoveel geregeld en dan nu terug moeten naar New York, waar we nu bijna het verst vanaf zitten in deze vakantie gelet op het feit dat we in New Orleans zitten. We willen proberen in 3 x 700 km dagen New York te halen. Zullen lange dagen worden, maar het is niet anders. Maar kijken of we een vlucht kunnen krijgen. Ook hier wordt het gekker en gekker. Heel San Francisco ook al op slot dus dat wordt alleen maar erger.

De annulering gaat niet op wegens Corona volgens de reisverzekering. Maar we gaan wel proberen wegens ernstige ziekte van familielid in eerste graad met verplicht ingrijpen de annuleringsverzekering aan te spreken. Ook maar eens vragen of ik hem in Orlando kan inleveren. Zou heel wat kilometers schelen.

Een 4-tal Florida state parks online gecanceld , blijkt dat $ 24,45 per stuk te moeten kosten. Ook maar de reisverzekering aanspreken. Te gek in mijn ogen.

Dus zo het er nu naar uitziet morgen geen Big Lagoon camping maar ergens een KOA in de buurt van Chattanooga. Tís niet aans, snik.

Overnachten:   Jude Travel Park & RV – New Orleans

Gereden: 0 mijl

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan