Breaux Bridge LA – New Orleans LA

Door Jan en Gea - 11-05-2020 22:05

Zondag 15 maart

Nadat we van Breaux Bridge waren vertrokken richting New Orleans eerst weer een stuk richting Baton Rouge over de palenweg. Toen een stuk binnendoor aan de zuidkant van de Mississippi. Onderweg kwamen we veel chemische industrie tegen waarbij de aan en afvoer gaat via pijpleidingen over de weg naar de naastliggende rivier. Nog even gestopt onderweg om dat te bekijken, maar naast een groot schip was er weinig aan te zien.

Ook onderweg gestopt bij Oak Alley een beroemde plantage uit de 19e eeuw, die ook model heeft gestaan voor een aantal heel bekende films. Indrukwekkende eikenbomen langs de oprijlaan. Droevig wordt je als je de oude slavenwoninkjes zag en de gradaties in soorten slaaf. Om stil van te worden en dat is nog amper 150 jaar geleden. In het plantage huis zelf een rondleiding gehad     waarin alles duidelijk werd verteld, niet meer allerlei lulverhalen van vroeger, maar sinds enige tijd na een zes jarige studie van de geschiedenis  met op waarheid berustende feiten.

In en rond New Orleans een drukte op de vele brede snelwegen. Onze tomtom bracht ons mooi naar de reeds besproken camping, te weten Jude Travel Park, waar we nu staan. We staan aardig vooraan naast het kleine zwembadje. Verder staan de rigs en campers in slagorde opgesteld, lijkt wel wat op Marin Park in SF maar dan zonder de algehele verharding. Camping wordt beveiligd, hek gaat dicht want de omringende buurt lijkt me nou niet zo leuk om in het donker rond te lopen. Veel geluiden van auto’s met bleerpijpen die hem even lekker lostrekken. Gea heeft nog even in het zwembadje gelegen. Vanavond lekker pannenkoeken en er voor de rest een lazy Sunday afternoon van gemaakt. Morgen maar eens weer de stad in. Er staan hier ook nog een aantal andere Nederlanders met wegbrengspecials van Road Bear en El Monte.

In Holland zelfs de horeca vandaag gesloten n.a.v. het corona virus. Op de site van United staat dat er nog dagelijks een vlucht naar Amsterdam gaat. Wel aangemeld op de site van het ministerie dat je bij wijzigingen een mail of sms krijgt.

Overnachten:                   Jude Travel Park & RV – New Orleans

Gereden:            161 mijl

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan