New York

Door Jan en Gea - 11-05-2020 22:17

Vrijdag 20 maart

Na ons toch wat karige ontbijt in het Holiday Inn, hebben we de koffers ingepakt voor de terugreis. Halverwege de nacht kwam ineens een berichtje van Tioga door dat we toch niet via Kopenhagen zouden vliegen, maar nu ineens naar Brussel. Van daar uit moeten we met de trein naar huis. Direct om 5 uur ingecheckt op de vlucht om toch in ieder geval dit vast te hebben liggen. En tickets voor de Thalys geregeld om van Brussel naar Amsterdam te kunnen komen.

Vanuit het hotel eerst naar de Road Bear vestiging. Daar werden we ontvangen door de Zwitserse filiaalmanager. Aardige man die natuurlijk ook midden in de Corona perikelen zat.  We hebben onze nota’s laten zien en vroegen natuurlijk om een refund voor de huurauto en voor de hotelovernachtingen. Als laatste toch nog maar een bedrag toegevoegd van $ 50,- voor de kosten van 3 dagen junk food en weggegooid eten uit de camper. Via het hoofdkantoor in Los Angeles kwam men met een voorstel waarbij ze ineens 125 dollar gingen rekenen voor de benzine en propaan die nog in de camper moest.. Omgerekend tegen de Californische benzine prijzen. De manager zag in dat dit wel  iets te veel van het goede was en deed er $ 40,- af. Daar maar mee akkoord gegaan. Kregen we vervolgens de dollars cash uitgekeerd, omdat dit niet anders kon. Dus met meer dollars op het vliegtuig gestapt dan toen we naar Amerika gingen.

Daarna met de auto naar Sandy Hook gereden. Schiereiland onder New York waar eertijds een schietterrein was voor het Amerikaanse leger. Mooie stranden met zeehonden en broedende visarenden onder de rook van de grote stad. Leuke plek.

Daarna met de auto naar Newark Liberty airport. Auto ingeleverd bij Enterprise rentals zonder problemen. Waren maar een paar klanten aanwezig. Nog wat overgebleven etenswaren, bierblikjes en colaflesjes aan het personeel gegevens. De man die de auto weg wilde zetten wou ff stoer doen en snel optrekken. Knalde een hele paal omver en reedt toen maar snel door.

Vlucht met United in een dreamliner van Boeiing. Eerst nog een uur wachten omdat een onwillig iemand niet van boord wilde. Eenmaal in de lucht werd er gevraagd om een dokter voor een passagier, dus daar werden we met Corona bril ook niet vrolijker van. Na landing in Brussel moest die persoon, een jonge vent als eerste van boord. Geen idee wat hij had.

Luchthaven in Brussel bijna uitgestorven. Met de Thalys op Amsterdam aan, hele coupe voor ons zelf. Daarna met de sprinter verder naar Zwolle. Steeds meer voornamelijk jongere passagiers waarbij we ons afvroegen of deze reizen nodig waren.

In Ommen opgehaald door Rik, en Judith met Fedde met 2 auto’s . Op afstand begroet en toen met eigen auto naar huis toe.

Aparte reis, veel kilometers in weinig dagen met nagenoeg alleen de eerste week wat vakantie gevoel. Op maandag de zaak aangemeld bij de annuleringsverzekering wegens terugkeer i.v.m. ernstige ziekte familielid in de 1e graag. Benieuwd wat dat nog oplevert.

Bij Roadbear als genoegdoening nog 2 convenience kits gekregen met 2 stoeltje , te gebruiken bij een komende reis.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan