Kejimkuijk National Park - James Bay

Door Tiny Tribe - 24-07-2022 02:36

We ontbijten (goedemorgen rookmelder!) en sluiten dit af met weer een potje Beverbende. We vertrekken tegen half tien en rijden naar Mahone Bay. Een super schattig klein havendorpje met opnieuw gekleurde huizen. In Mahone Bay lijkt het alsof iedereen van zijn of haar huis gelijk maar een winkeltje, museum of koffietentje heeft gemaakt. Inmiddels is het een flink stuk warmer geworden. De jongens kopen allebei nog een souvernir en we rijden door naar Kejimkuijk National Park.

Onze overnachtingsplek is op de campground van James Bay. We hebben een plek tussen de bomen en kijken uit op het water, met de vele eilandjes, en we worden omsingeld door eekhoorntjes. We gaan wandelen en komen na ruim 9 km terug. Helaas geen schildpadden en bevers gezien (wel veel doorgeknaagde boomstammen), maar wel hele kleine kikkertjes (kleiner dan een 1-cent muntje) en heel veel grappige eekhoorntjes.

We houden een klein borreltje, ik ga pasta koken en maak korte metten met de rookmelder (tot later, rookmelder). We maken vuur, eten en daarna gaan de jongens op pad om eekhoorntjes te schieten (no worries – ze bedoelen hiermee alleen maar dat ze foto’s maken met mijn camera). We maken de smores op, en dan is het voor mij tijd om mijn laptop te pakken en dit te gaan typen, voordat de achterstand zo groot wordt dat ik er geen zin meer in heb… Ik zit buiten en geniet van de geur van alle kampvuurtjes en het geluid van de krekels. De campings in de Nationale Parken blijven toch wel met stip op 1 in mijn favorieten lijst.

 

 

Reacties

Mayke 29-07-2022 09:26 {{button-64734}}

Ik heb een achterstand met lezen, maar ga die nu inhalen ☺️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan