3 dagen voor vertrek

Door APM - 28-05-2023 15:38

Wat een geregel. Gelukkig helpt de checklijst van Tiogatours ons enorm

Allereerst stoelen reserveren. Wil je naast elkaar zitten bij British Airways Tja dan moet je fors bijbetalen.  Bij America Airlines kon je gelukkig wel stoelen reserveren zonder extra kosten.  Wil je meer beenruimte of meer achterover dan is het ook bij betalen.  

Kloppen de koffermaten met wat mag. oh jee 2 cm te groot. Wat nu een nieuwe koffer kopen? of toch proberen. We doen het laatste en de wegbrenger kan evt een reserve (veel) kleinere koffer meenemen 

Toen we begin mei de papieren nakeken, zagen we dat we nog een geel boekje met de vaccinaties vd corona moesten hebben. Ok, €20,- armer en een paar stempels rijker (in onze gemeente was de GGD 1x per 2 weken open) Maar het bestempelde gele boekje hebben we! Een week later zag ik op de site dat de regels weer versoepeld waren en je geen bewijs van vaccinatie hoefde te hebben. Maar je weet maar nooit???

Internationaal rijbewijs bij de ANWB in orde laten maken (kosten: 2x €18,95) Klaar terwijl u wacht!

Wereldstekker hadden we nog. Wel handig om een stekkerdoos met meerdere (nederlandse) stopcontacten en evt USB aansluiting mee te nemen. Dan heb je maar 1 wereldstekker nodig voor al je nederlandse apparaten. Let wel USA heeft 110 Volt. Echter de meeste laders kunnen van 110 tot 230 volt aan.  Ook het scheerapparaat. 

Een wegenkaart gekocht besteld via internet. Mijn navigatieapp " tom tom to go" aangepast met kaarten van Noordamerica.

Cruise america online ingechecked voor de camper.

Daar was nog een probleem. Het verhuurbedrijf voor de camper heeft geen pinapparaat. Dus je kan de creditcard alleen maar gebruiken voor kleine bedragen. Besteed je meer dan  €50,- dan moet je van de creditcard maatschappij een pin intoetsen . (In Europa algemeen goed, maar in de USA dus niet) Na een heleboel heen en weer gebel oa met Visa card (ICS internationaal) en het verhuurbedrijf en Tioga tours kunnen we wel betalen via de website. Alleen moet ik dat wel een paar dagen van te voren nog aan hun doorgeven tijdens het maken van een afspraak wanneer we daar verwacht worden.

Laatste dingen nog thuis regelen. 1 maand weg vergt ook wat geregel. (onze hond, thermostaten, planten, etc)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan