Donderdag 22 juni Crater Lake en Lemolo Lake

Door APM - 25-06-2023 05:36

Vandaag ook weer zonnig weer. 20-24 gr.  Lies en Scott hadden nog Griddle cakes (Amerikaanse pannenkoekjes) gebakken met bosbessen uit eigen tuin. Overheerlijk  
Nog eventjes een kopje koffie. En ja, toen zijn we toch echt weggegaan. Met pijn in ons hart. Het was zo gezellig. De dagen zijn omgevlogen 

Maar goed, in Grants Pass getankt. Hupsakee weer $160,- armer   Maar het monster heeft weer  een volle buik

Vlak voor Medfort de 234 gepakt en op de Highway 62 richting Crater Lake gereden. Weer lekker geslingerd door de bergen. We reden in het begin op een hoogvlakte met een zeer groot oppervlak. Daarna door de bergen. Het uitzicht op de bergen was grandioos. De vegetatie op zich is wat eentonig. Allemaal dennengroen/sparren    Een maal aangekomen bij Crater Lake hebben we een half uur moeten wachten om naar binnen te komen.   We waren niet de enigen!  Het was erg druk. $30,- entree. We wilden daar een camping opzoeken, maar die was helaas dicht vanwege de sneeuw. Oh oh. Daar ging onze planning. We hadden daar 2 dagen willen verblijven om te wandelen.  Maar goed, eenmaal boven bij het grote meer, hebben we enorm van het uitzicht genoten. Het was wel zoeken naar een parkeerplek. Wat een chaos. Alles stond kriskras door elkaar. En je moest wachten tot er weer iemand wegging. Eindelijk een plekje veroverd. En konden we in alle rust genieten van het fenomenale uitzicht. Het is zeker de moeite waard om dit te zien. 7700 jr geleden was er een massieve vulkanische eruptie, die een diep basin achterliet. Eeuwen lang werd dit basin gevuld met regen en sneeuw, waardoor er een diepblauw meer ontstond met unieke kleur en helderheid.   Het is het diepste meer van de VS (592 meter) 

Na een dik uur zijn we weer een deel van de dezelfde weg teruggereden. Want de noordkant was dicht, ook vanwege de sneeuw. Dus doorrijden zat er niet in.  Op de terugweg werden de wolken steeds grijzer en zwarter met wat lichte regen en onweer in de verte. Dus hebben we veel geluk gehad bij het meer.  

Een KOA camping bij Lake Lemolo gevonden. Ook heel pittoresk. Midden tussen de dennenbomen.   Heel veel muskieten 🦟 🦟🦟🦟.   Meteen maar anti muggen spray gekocht in het kleine winkeltje gekocht. 

Hier zijn wel veel wandelroutes. Dus besloten om hier twee dagen iig te blijven. 

Rondgewandeld een paar steaks 🥩 in de pan (volgens het recept van Scott😋😋) met een 🌽 maiskolf  en de dag is weer om. Terwijl ik dit schrijf tikt de regen zachtjes op het dak. Hopelijk gaat het niet harder regenen want dan weet ik niet of we het binnen drooghouden. 

Hier is geen wifi. Nauwelijks bereik met je telefoon. Dus ff wachten op ons berichtje. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan