Fastfood in Amerika & Canada: Arby's

De Arby’s fastfoodrestaurants zijn zowel in de Verenigde Staten als in Canada te vinden. Arby’s was lange tijd een onderdeel van Wendy’s en staat vooral bekend om de roast beef sandwiches en de gekrulde frietjes. Arby’s richt zich, in tegenstelling tot andere fastfoodketens, voornamelijk op volwassen klanten. Dit proberen ze vooral te bewerkstelligen door een meer ‘volwassen’ inrichting en uitstraling van de restaurants.

Geschiedenis

Arby’s is opgericht in 1964 door de broers Forrest en Leroy Raffel. Ze wilden een fastfoodrestaurant realiseren waar niet alleen hamburgers op het menu stonden. Het menu moest afwisselend worden en de restaurants moesten een luxe uitstraling krijgen. De naam Arby’s is afgeleid van R.B., de afkorting voor Raffel Brothers. Het eerste restaurant was gevestigd in Boardman, Ohio. Er werden op dat moment alleen nog beef sandwiches, chips en frisdranken verkocht. Een jaar later werd het tweede restaurant geopend in Akron, Ohio.

In 1968 werden de eerste restaurants buiten Ohio geopend, in Pittsburg en Detroit. Arby's maakte in de jaren zeventig een enorme groei door en breidde uit met ongeveer vijftig restaurants per jaar! In 1981 werd de 1000ste vestiging van Arby's geopend en werd het menu uitgebreid met kip. Arby's maakte oorspronkelijk deel uit van Wendy's, maar de zusters werden in 2011 van elkaar gescheiden.

Arby’s in de VS en Canada

Het Arby’s hoofdkantoor bevindt zich in Sandy Springs, Georgia. Er zijn in totaal zo’n 3600 restaurants, verspreid over de VS en Canada. Daarnaast zijn er restaurants in Turkije, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. Het grootste Arby’s restaurant bevindt zich in Colonial Heights, Virginia. Je herkent Arby's aan het logo met de cowboyhoed. Deze vormt al vanaf de beginjaren het logo van de keten.

Menu

Arby’s belangrijkste gerechten zijn roast beef sandwiches en gekrulde frietjes. Daarnaast serveert Arby’s onder meer kipsandwiches, salades, vers belegde sandwiches, wraps en ‘sub sandwiches’. In 1991 was Arby’s de eerste fastfoodketen met een volledig ‘light’-menu. Ook hebben ze geprobeerd een gezonder imago te creëren door in 2006 de eerste keten te zijn die geen kunstmatige toevoegingen meer toevoegde aan de kip en door alle transvetten uit het menu te bannen. Arby’s serveert ook kindermenu’s, waarbij een speeltje is inbegrepen. Verschillende speeltjes behoren tot hetzelfde thema en kunnen dan ook gespaard worden. Het is ook mogelijk om een Arby’s cadeaubon aan te schaffen.

Meer informatie is te vinden op Arby's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan