Fastfood in Amerika en Canada: Braum's

De keten Braum’s heet voluit Braum’s Ice Cream and Diary Store en heeft Oklahoma City, Oklahoma als thuisbasis. Dit familiebedrijf staat bekend om de verkoop van puur geproduceerde zuivelproducten, maar heeft ook andere producten in het assortiment.

Braums

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1957 opgericht door Bill Braum en begon als ijsproducent. Tevens werd de keten ‘Peter Pan’ opgericht, voor de verkoop van het ijs aan het publiek. Peter Pan werd tien jaar later verkocht, op voorwaarde dat de Braums’ familie tien jaar lang geen ijs meer zou verkopen in Kansas. Aangezien de familie het vee en ijsfabriek wel had behouden, begonnen Bill Braum en zijn vrouw Mary de keten Braum’s in 1968. Het eerste jaar hielden zijn het bij het openen van winkels in Oklahoma, waar ze er 24 van begonnen. Later werd de verkoop uitgebreid naar een aantal andere, omliggende, staten. Het bedrijf is nog altijd een familiebedrijf.

Betrokkenheid

Braum’s heeft een programma opgezet voor basisscholen, om het lezen onder jonge kinderen te stimuleren. Het programma is bedoeld voor kinderen in de eerste vijf klassen van de basisschool. Op de deelnemende scholen krijgen de kinderen een boekje van Braum’s waarin de leraar een sticker plakt voor elk boek dat het kind gelezen heeft. Wanneer er zes stickers verzameld zijn, krijgt het kind een bon voor een gratis traktatie van Braum’s.

Braum's in de VS en Canada

Braum’s heeft de bijzondere policy om geen vestigingen te openen verder dan 300 mijl (483 kilometer) vanaf de boerderij in Tuttle waar alle producten geproduceerd worden. Om die reden zijn er alleen vestigingen in Oklahoma, Texas, Kansas, Arkansas en Missouri en dan alleen in die gedeelten van de verschillende staten die binnen die 300 mijl-radius vallen. In totaal zijn er momenteel ruim 280 vestigingen in de Verenigde Staten.

Braum's heeft momenteel geen vestigingen in Canada.

Mascotte

Braum’s maakt geen gebruik van een universele, herkenbare mascotte. Wel zijn er twee figuren die aangewend worden in de kinderactiviteiten van het bedrijf, namelijk de koeien Millie en Edgar. Onder meer op de website van het bedrijf is een apart gedeelte ingericht voor kinderen, waar spelletjes gespeeld kunnen worden, maar waar het bedrijf ook meer informatie geeft over de koeien en de herkomst van de producten.

Menu

Braum’s staat bekend om de zuivelproducten, maar verkoopt daarnaast onder andere hamburgers, sandwiches, salades, bakkers- en ontbijtproducten. Alle vestigingen hebben ook een ‘supermarktafdeling’, waar onder meer zuivelproducten, drank en vleeswaren worden verkocht.

Braum’s is trots op het feit dat bijna alle producten volledig geproduceerd worden door het bedrijf zelf. Het heeft een eigen veevoederfabriek, melkvee, zuivelverwerkingsfabriek, bakkerij, winkels en bestelwagens. Het bezit tevens zeven boerderijen en ranches, met een totale oppervlakte van 160 km2, naast de bekende familieboerderij in Tuttle. Het bedrijf noemt zichzelf de enige grote ijsfabrikant die nog zijn eigen koeien melkt. Ook produceert het bedrijf zelf de verpakkingen van de zuivelproducten.

Aangezien alle productie door het bedrijf zelf wordt gedaan, garanderen zij ook voor alle zuivelproducten 100% pure melk te gebruiken, zonder het gebruik van hormonen of antibiotica bij de koeien. Ook het veevoer is volledig natuurlijk en wordt door het bedrijf zelf gekweekt.

Meer informatie is te vinden op Barum's officiële website.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan