Fastfood in Amerika & Canada: Bubba Gump Shrimp Company

Bubba Gump Shrimp Company zal een van de weinige restaurants zijn die begonnen zijn als spin-off van een Hollywoodfilm. Geïnspireerd op de klassieke film Forrest Gump is Bubba Gump een restaurant voor casual dining in een setting met een knipoog.

Bubba Gump Shrimp Company

Geschiedenis

‘Bubba Gump Shrimp: it’s a household name...’ Aldus het personage Forrest Gump in de gelijknamige film uit 1994, met zijn lijzige zuidelijke accent. De film volgt Forrest, een zwakbegaafde maar aimabele Alabamian, terwijl hij door het Amerika van de twintigste eeuw stuntelt. Als hij in het leger zit belooft hij zijn vriend Bubba, een garnalenvisser, dat ze na thuiskomst samen een garnalenvisserij op zullen zetten. Bubba sterft in Vietnam, maar Forrest begint terug in Alabama alsnog zijn eigen garnalenbedrijf: de Bubba Gump Shrimp Company die uitgroeit tot een miljoenenonderneming. De succesvolle film won zes Oscars en werd gevolgd door een vloedgolf aan merchandise, zelfs ‘Bubba Gump Shrimp Co.’-garnalen en kookboeken. In 1996 volgde op Cannery Row in Monterey, Californië het eerste Bubba Gump Shrimp Company-restaurant, compleet met het logo van de lachende garnaal zoals in de film. Ondertussen zijn er meer dan 40 vestigingen, waarmee het een vrij kleine keten blijft. Toch zijn er ook Bubba Gump Shrimp Company-restaurants te vinden in onder andere Londen, Japan, Maleisië en Indonesië.

Menu

Bubba wist in de film meer dan twintig manieren om garnalen te bereiden en dat garnaal en andere zeevruchten de hoofdrol spelen in het menu van Bubba Gump mag geen verbazing wekken. De keuken is een combinatie tussen klassiek Amerikaans met hamburgers en mac ’n’ cheese en de pittige cajun-keuken uit het Amerikaanse zuiden. De kaart is gevarieerd (er is ook genoeg keuze voor wie niet van vis houdt) en voor kinderen is er een kindermenu. Kijk voor meer informatie over vestigingen en menu’s op de website: <a href="http://www.bubbagump.com/" target=_blank de officiële website van Bubba Gump Shrimp Company

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan