Fastfood in Amerika en Canada: Noodles & Company

Noodles & Company (ook wel Noodles and Company of Noodles genoemd) is een keten van ´fast casual restaurants´ (een restaurant dat niet volledige bediening aan tafel biedt, maar wel een hogere kwaliteit van eten en sfeer aanbiedt dan een fast-food restaurant) in de Verenigde Staten. Het doel van Noodles & Company is om snel klassieke gerechten van over de hele wereld serveren, allemaal onder één dak en zo vers mogelijk. Noodles & Company serveert noodles, pastas, salades, soepen en sandwiches. Een maaltijd kost tussen de 5 en 10 dollar.

Noodle & Company

Geschiedenis

Het verhaal van Noodles & Company begint in 1993. Aaron Kennedy, woonachtig in New York, vroeg zichzelf af op welke manier drukke mensen en gezinnen die onderweg snel wat gezonds wilden eten voorzien konden worden . Volgens hem konden zij slechts terecht bij fast food restaurants, waar het eten erg ongezond was. Er bestonden al Italiaanse, Amerikaanse en Chinese take-away restaurants, maar het nadeel hiervan was volgens hem dat hier slechts één soort voedsel verkocht werd, dus dat iedereen in de ‘mood’ moest zijn voor hetzelfde eten. Kennedy wilde al deze voedselstijlen onder één dak aanbieden. Echter, er moest iets zijn wat dit concept samenbond. Deze basis vond hij in de noodle. Noodles zijn onderdeel van vrijwel elke keuken, van het Thaise gerecht ‘Pad Thai’ tot het Amerikaanse ‘Mac and Cheese’. Hij besloot de meest geliefde pasta- en noodlegerechten op één kaart te zetten en ze snel en vers te serveren. In 1995 opende hij zijn eerste restaurant in Denver. Inmiddels heeft Noodles & Company honderden restaurants door heel Amerika.

Het bedrijf

Noodles & Company heeft ongeveer 260 vestigingen in 18 staten van Amerika. In Canada zijn geen vestigingen.

Uitstraling

Noodles & Company heeft een herkenbaar logo met witte letters tegen een rode achtergrond. Boven de merknaam Noodles & Company staat een zwarte pan afgebeeld met één gele noodle erin. Deze gele kleur komt terug in het ‘&’ teken. De slogan van Noodles & Company is: ‘Noodles, Salads & Sandwiches from around the world’.

Menu

Het menu is verdeeld in drie categorieën, namelijk Aziatisch, Mediterraan en Amerikaans. Elke categorie bestaat uit een specifieke pasta, soep en diverse salades. Onder andere kip, vlees en tofu kunnen toegevoegd worden aan de maaltijd. Daarnaast zijn er sandwiches en alcoholische dranken verkrijgbaar. Noodles & Company probeert zo veel mogelijk seizoensgroenten te gebruiken en in te kopen bij bedrijven in de buurt. De tarwe voor de pasta wordt exclusief geteeld door ‘Dakota Growers Pasta Company’ in Carrington, North Dakota.

Meer informatie is te vinden op Noodles& Company's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan