Fastfood in Amerika en Canada: Buffalo's

Onbekend in Nederland maar geliefd in de Verenigde Staten. Met iets meer dan vijftig restaurants misschien geen grote speler, maar toch nationaal bekend: Buffalo’s.

Buffalos

Geschiedenis

In Roswell, Georgia, werd in 1985 het Buffalo’s Southwest Café opgericht. Het restaurant werd een mix van de populaire ‘Buffalo wings’, de keuken uit het zuidwesten, vers eten dat was gekookt op bestelling en een goede prijs. In deze voorstad van Atlanta groeide het restaurant gestaag maar bleef de eerste jaren voornamelijk lokaal bekend. Dit veranderde toen de overkoepelende organisatie BFCI in 1991 besloot franchises toe te staan. Dit zorgde voor een groei in het aantal Buffalo’s en nog in de jaren negentig van de vorige eeuw opende ook het eerste buitenlandse restaurant. Buffalo’s opende een vestiging in Puerto Rico, wat gezien kan worden als Amerikaans grondgebied, maar in 2001 werd ook een vestiging in het Midden Oosten geopend. De keten heeft inmiddels meer dan vijftig restaurants en dit aantal blijft onverminderd groeien, hoewel de groei de laatste jaren wel verminderd is. De doelgroep van het restaurant is in al die jaren hetzelfde gebleven. Buffalo’s richt zich op mensen tussen de 18 en 54 en probeert een combinatie te zijn tussen snelle service en een echt restaurant. In de laatste jaren heeft het bedrijf echter wel gekozen voor uitbreiding buiten de bestaande gebieden. Er zijn onderhandelingen voor franchises in staten als Arkansas, Kentucky, Minnesota en Texas. Dit terwijl er in de jaren 2000 al uitbreiding was naar Nevada, Florida en Indiana.

Opzet

De Buffalo’s keten bestaat voornamelijk uit franchise ondernemers. Zo’n tachtig procent van alle restaurants valt onder deze groep. Veel van deze ondernemers hebben meerdere lokaties in beheer. Over het algemeen zien de Buffalo’s restaurants er hetzelfde uit. Dit is natuurlijk om de herkenbaarheid van het bedrijf te vergroten. Het grondgebied van elk restaurant beslaat iets meer dan 1 hectare grond, welke rechthoekig is. Er dient parkeerplek te zijn voor minimaal honderd auto’s. Het gebouw zelf mag overal op de grond geplaatst worden, zolang het standaard uiterlijk maar gehandhaafd blijft. De BCFI houdt toezicht op naleving van deze regels. Het restaurant zelf bied vervolgens plaats aan 160 tot 180 klanten en buiten is plaats voor nog eens zo’n 50 gasten.

De franchiseondernemers zelf worden door iemand van het hoofdkantoor opgeleid. Eerst krijgen zij een tweedaagse oriëntatieronde, waarna er een achtentwintig daagse cursus is waarbij de nieuwe ondernemers het reilen en zeilen van een Buffalo’s wordt bijgebracht. Zaken als het bereiden van eten, inhuren van personeel, omgaan met klanten en het bestieren van een restaurant passeren in deze cursus de revue. Voor iedereen een Buffalo’s restaurant wil beginnen zijn er dezelfde instapvoorwaarden. Allereerst dient men een bedrag van $50.000 te betalen aan het bedrijf om een franchise op te mogen zetten. Nadat het restaurant daadwerkelijk draaiende is, dient elke ondernemer maandelijks 5% van de omzet af te staan aan het moederbedrijf.

Menu

Buffalo’s probeert mee te gaan in de veranderende wens van de klant. De klant wil een goede prijs, met behoud van sfeer. Ze willen goedkoop eten in een restaurant met uitstraling. Belangrijke pijler hierbij is natuurlijk het menu. Dit bestaat grotendeels uit gerechten uit het zuiden. Het meest bekende gerecht zijn de kippenvleugels. Deze worden in de frituur gebakken en geserveerd met een geheime saus en een blauwe kaas dip. Andere gerechten die voorhanden zijn bij Buffalo’s zijn: biefstuk, fajitas. Chili, quesedilla’s, vis, wraps, hamburgers. Daarnaast zijn er ook groenten als mais, zwarte bonen, rijst en wordt er bij elke maaltijd friet geserveerd. Tenslotte zijn er zelfgemaakte soep, salades, sandwiches en toetjes, die allemaal in het restaurant zelf gemaakt worden. Buffalo’s streeft naar een mix tussen deze gerechten, een goede prijs en de uitstraling van een ouderwets café, waarin sfeer een belangrijke plek inneemt.

Meer informatie is te vinden op Buffalo's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan